Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Журналіст розповів про ймовірну причетність Балог до найбільшої контрабанди в історії сучасної України

Журналіст розповів про ймовірну причетність Балог до найбільшої контрабанди в історії сучасної України

Журналіст розповів про ймовірну причетність Балог до найбільшої контрабанди в історії сучасної України

Журналіст Євген Плинский здійснив короткий огляд подій  із резонансним затриманням найбільшої партії цигарок на складі в Мукачеві. Напередодні у одному із складських приміщень у  Мукачеві представники Державного бюро розслідувань та СБУ вилучили контрабандних цигарок на 70 млн грн.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, спільну операцію ДБР та СБУ по затриманню на Закарпатті величезної партії цигарок можна назвати операцією року. «Досі, у вотчині Балог, така подія до сьогоднішнього дня не могла статися в принципі, – зазначає Євген Плинський. – Цікаво, що в затриманій партії з 13 фур і складу з цигарками, виявилось багато цікавого. Там і конфісковані на Одеській митниці ДФС цигарки, котрі «зникли», а зараз, ось, з’явилися. Там же велика партії цигарок Львівської тютюнової фабрики Козловського, по котрій він зараз пробує «порішати», і  навіть брендове «Мальборо» від Філіп Морріс, що може вперше довести їх причетність до контрабанди. Головне, зараз, не злити)».

Реклама

Нагадаємо, під час санкціонованого обшуку у одному із складських приміщень у м. Мукачево до слідчих ДБP надійшла інформація про перебування на території автостоянки, поруч з обшукуваним складським приміщенням, транспортних засобів, в яких також знаходились сигарети невідомого походження без відповідних акцизних марок.

Читайте також:
На Закарпатті виявили найбільшу в історії сучасної України партію контрабандних сигарет
Реклама

Загальна вартість вилученого складає 70 млн грн. Спецслужбовці зазначають, що цю базу зловмисники використовували для накопичення товару та формування вантажів. Оперативники спецслужби встановили, що організована група осіб, постачала в Україну з інших країн цигарок відомих світових брендів поза митним контролем без сплати відповідних обов’язкових платежів. 

Надалі контрабандисти планували транспортувати продукцію до країн Євросоюзу через державний кордон на Закарпатті. Наразі тривають невідкладні слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 204 та ч. 1 ст. 364 Кримінального Кодексу України для виявлення корупційних зв’язків між організаторами контрабандного каналу та посадовими особами контролюючих органів на державному кордоні. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно