Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Поліція Закарпаття зареєструвала 45 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства

Поліція Закарпаття зареєструвала 45 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства

Поліція Закарпаття зареєструвала 45 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства

Поліція Закарпаття продовжує ретельно відслідковувати ситуацію в області щодо дотримання виборчого законодавства. Так, станом на 1 липня до правоохоронців надійшло 45 заяв та повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. 

ВІДЕО ДНЯ

Найчастіше ці звернення стосуються відсутності в агітаційних матеріалах відомостей про тираж та осіб, відповідальних за їх випуск. Згідно з виборчим законодавством, друковані матеріали повинні містити, зокрема, інформацію про замовника продукції та відомості про установу, що здійснила друк.

Інакше це вважається адміністративним правопорушенням, передбаченим статтею 212-13 КУпАП (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск). 

Реклама
Читайте також:
Вибори на Закарпатті: хто від кого і по якому округу балотуватиметься

Усі звернення про можливі порушення ретельно розглядаються та приймаються  відповідні рішення. Зокрема, одне з повідомлень вже внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань й розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця). Також складено один  адмінпротокол. 

Реклама

Поліція Закарпаття наголошує на необхідності дотримання вимог законодавства під час виборчого процесу. Нагадуємо, що за порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Зокрема, за підкуп виборців (ст.160 Кримінального кодексу України), за перешкоджання здійсненню виборчого права (ст.157 Кримінального кодексу України), за неправомірне використання виборчих бюлетенів, фальсифікації під час підрахунку голосів (ст.158 ККУ), за порушення таємниці голосування (ст.159 ККУ) тощо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно