Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Депутат організував наркобанду. Наркотики постачали і на Закарпаття

Депутат організував наркобанду. Наркотики постачали і на Закарпаття
ВІДЕО ДНЯ

26 листопада правоохоронці провели спецоперацію, у якій задіяли майже півтисячі співробітників поліції та прокуратури. Вже затримано двох організаторів, один із них – діючий депутат об’єднаної територіальної громади, та 17 учасників злочинної групи. Також вилучено понад 46 кг наркотичних засобів і психотропних речовин. Раніше у цій справі колеги з Білорусії затримали ще двох учасників злочинної організації.

Кілька місяців тому працівники Управлінь стратегічних розслідувань та внутрішньої безпеки у Львівській області Нацполіції і слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури Львівської області розпочали документування групи осіб, причетних до виготовлення та збуту наркотиків як на території країни, так і за її межами, зокрема, і на Закарпатті. Провівши комплекс оперативних заходів, вдалося не лише задокументувати протиправну діяльність учасників «синдикату», встановити місця виготовлення наркотиків, а й простежити мережу та канали їх збуту. 

Реклама
Читайте також:
Депутат міської ради став поручителем наркоторговця, – журналіст

Встановлено, що організували наркобізнес двоє мешканців Львівської області, один із яких є діючим депутатом об’єднаної територіальної громади та головою комісії з питань культури, освіти та спорту. Організаційну систему побудували таким чином, що учасники «синдикату» з різних регіонів майже не контактували один із одним. Така структура була створена з єдиною метою, аби при затриманні так званих «чорноробочих», вони  не володіли інформацією, що може становити інтерес для поліції. При цьому організатори ретельно підбирали кадри, а найголовнішими критеріями були готовність порушувати закон, фізичні дані та зв’язки серед осіб, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків.  

Реклама
Депутат організував наркобанду. Наркотики постачали і на Закарпаття – 05

Збували наркотичні засоби та психотропні речовини як в обласних та найбільших районних центрах України (понад 100 населених пунктів), так і за її межі – на території Молдови та Білорусі. Відомо, що частину товару вони відпраляли у закарпатське місто Хуст.

Читайте також:
Спецоперація у Хусті: затримано відомого наркодилера
Реклама

Для збуту частини виготовленої продукції, прийому та оплати замовлень зловмисники використовували інтернет-магазин, який пропонував широкий асортимент заборонених засобів і речовин. Оплата замовлення здійснювалася через цифрову платіжну платформу, електронні гаманці або за допомогою криптовалюти. З метою конспірації гаманці (одночасно їх функціонувало 7) через кілька діб видалялися та створювалися нові. В середньому, щодобово на одному гаманці акумулювалося до 15-20 тисяч гривень. 

Депутат організував наркобанду. Наркотики постачали і на Закарпаття – 06

Загалом функціонування наркобізнесу забезпечували близько 50 осіб. За результатами проведення майже 100 одночасних санкціонованих обшуків поліцейські вилучили понад 46 кг наркотичних засобів і психотропних речовин, а також 170 літрів прекурсорів вартістю 25 мільйонів гривень. Окрім цього, вилучено 24 тисячі доларів США, 1100 євро та 38,6 тисяч гривень, більше двох десятків банківських карток і мобільних телефонів, зброю та набої різного калібру, боєприпаси, «чорнові» записи з даними про «рух» наркотиків, дилерів, «клієнтуру» та боржників, а також 6 автомобілів преміум-класу. Докладніше – у відео.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно