Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прикордоннику, який вимагав 1000 доларів хабара, повідомили про підозру

Прикордоннику, який вимагав 1000 доларів хабара, повідомили про підозру
ВІДЕО ДНЯ

За процесуального керівництва військової прокуратури Ужгородського гарнізону Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львові, Управлінням СБУ у Закарпатській області та внутрішньою безпекою Держприкордонслужби задокументовано факт отримання неправомірної вигоди інспектором прикордонної служби Мукачівського прикордонного загону.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Вирішуються питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Реклама
Читайте також:
Прикордонника затримали під час одержання хабаря у розмірі 450 доларів США

За даними слідства, вказаний прикордонник вимагав 1000 доларів США хабара за вивіз з України майже 17 тисяч пачок тютюнової продукції вартістю понад 220 тисяч гривень. Таким чином, планувалося налагодити механізм незаконного переправлення підакцизних тютюнових виробів з України до країн Європейського союзу.

Реклама

Зокрема, йшлося про не створення «експортерам» перешкод у переміщенні цигарок та наданням інформації щодо часу та місця розміщення прикордонних нарядів. Затримано інспектора 28 березня 2020 року під час отримання першої частини неправомірної вигоди в розмірі 450 доларів США.

Як повідомляє пресслужба військової прокуратури Західного регіону України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших посадовців, можливо причетних до вказаної протиправної діяльності.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно