Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Невідомі побили закарпатських ромів та спалили їх намет

Невідомі побили закарпатських ромів та спалили їх намет

Рано-вранці 29 квітня у Голосіївському районі столиці спалили намет ромів. Самих же представників ромської спільноти побили.

ВІДЕО ДНЯ

За фактом неправомірних дій відносно ромів столична поліція розпочала кримінальне провадження.

"Під час моніторингу мережі Інтернет поліцейські виявили публікацію щодо вчинення невідомими особами на вулиці Саперно-Слобідській неправомірних дій відносно ромів. Дана подія була зареєстрована у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Голосіївського управління столичної поліції. Правоохоронці вже поспілкувалися з автором публікації та отримали відповідні свідчення", – йдеться у повідомленні.

Реклама
Читайте також:
Закарпатські роми обурені заявою мера Івано-Франківська

На підставі зібраних даних слідчим відділом Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, що поєднано з насильством) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Реклама

Зусилля правоохоронців направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння даного правопорушення та розшуку потерпілих.

Передісторія. 30 квітня волонтери, які привезли продукти бездомній ромській родині із Закарпаття, побачили згарище на місці саморобного намету, в якому мешкала родина. За словами ромів, близько п’ятої ранку до намету увірвалися чоловіки, які розпилювали сльозогінний газ з балончиків. Вони побили чоловіка й ображали його вагітну дружину. Роми стверджують, що у наметі згоріли майже всі їхні речі та документи. За їх словами, поліція в них показів не брала, і протокол не складала. Зараз постраждалі роми переїхали на іншу локацію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно