Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сільський голова незаконно виділив сину землі на мільйон гривень

Сільський голова незаконно виділив сину землі на мільйон гривень

За позовом Берегівської місцевої прокуратури скасовано незаконне рішення сільської ради прийняте в умовах реального конфлікту інтересів та визнано недійсним договір оренди спірної земельної ділянки, відновивши, таким чином, використання землі територіальною громадою.

ВІДЕО ДНЯ

Так, прокуратурою виявлено, що голова одного із сіл Берегівщини, у 2013-2014 роках, за наявності реального конфлікту інтересів, взяв участь у прийнятті сільською радою рішень про відведення в оренду земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 1,0 га своєму сину. Вартість землі складає 1 млн 075 тис грн., – зазначає пресслужба прокуратури Закарпатської області.

Читайте також:
Сільський голова потрапив у гучний скандал. За справу взялась прокуратура
Реклама

Зокрема,  посадовець прийняв та скерував заяву сина на розгляд сесії сільради, головував на цих пленарних засіданнях, приймав участь в їх обговоренні та прийнятті, а також підписав і скріпив печаткою такі рішення. Також, останній  підписав із своїм сином договір оренди земельної ділянки, чим надав документу законної юридичної сили.

Крім того, надання в оренду земельної ділянки відбулося з порушенням встановленої законом прямої заборони відведення земель водного фонду та порядку зміни цільового призначення земель, оскільки вказана ділянка знаходиться в прибережній захисній смузі водного об’єкта.

Реклама

Попри те, що очільник сільської ради не міг бути притягнутий до відповідальності за корупційне адмінправопорушення через сплив строків давності (закон визначає 3-місячний термін з часу виявлення, але не пізніше 2 років з часу вчинення), прокуратура звернулась з позовом до суду про скасування спірних рішень, яким землі були передані в оренду сину чиновника.

Врахувавши доводи сторін, Берегівським районним судом визнано законною позицію прокуратури у земельному спорі щодо обов’язковості усунення наслідків корупційного правопорушення, заподіяних посадовцем в умовах реального конфлікту інтересів та задоволено позовну заяву у повному обсязі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно