Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття сколихнув гучний скандал: всі подробиці

Закарпаття сколихнув гучний скандал: всі подробиці

Правоохоронці викрили корупційну схему з незаконного освоєння коштів, передбачених на боротьбу з коронавірусною хворобою в області. Серед причетних – керівники одного з департаментів облдержадміністрації та директор наближеного до них товариства, яке спеціалізується на постачанні медзасобів. 

ВІДЕО ДНЯ

Детективи Головного управління, спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань та зі співробітниками УСБУ в Закарпатській області, за процесуального керівництва прокуратури області, з’ясували, що з березня по червень цього року закарпатські посадовці спільно з директором одного з медичних центрів регіону незаконно освоїли майже 30 мільйонів гривень. Як з’ясували правоохоронці, кошти були виведені на рахунок приватного товариства як розрахунок за медичні вироби та засоби індивідуального захисту, призначені для медперсоналу у боротьбі з коронавірусною хворобою. Йдеться про  закупівлю костюмів біологічного захисту та респіраторів, – зазначає відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Читайте також:
Обшуки у Закарпатській ОДА: екскерівниці департаменту охорони здоров’я закидають розтрату грошей
Реклама

Під час слідства правоохоронці з’ясували, що ключові особи заздалегідь домовилися про оборудку з товаром і спланували все до дрібниць. Замість медичних виробів високого ступеня захисту закарпатські медики отримували неякісні низькопробні замінники. Для конспірації на засобах захисту було нанесено етикетки з назвами постачальника, чим і  приховано справжній напис «non-medical mask».

Наразі слідством визначено ключове коло осіб, причетних до злочину. Їм повідомили про підозру у розтраті майна, шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах організованою групою осіб (ч. 5 ст. 27 – ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Реклама
Закарпаття сколихнув гучний скандал: всі подробиці – 01

У рамках досудового розслідування в фігурантів проводять обшуки. 

Своїми незаконними діями посадовці наражали на небезпеку працівників медустанов, куди постачали фальсифікат. Крім того, вони заподіяли матеріальну шкоду в особливо великих розмірах, а саме майже 30 мільйонів гривень, державі. 

Реклама

Відповідно до санкції інкримінованої статті, підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Закарпаття сколихнув гучний скандал: всі подробиці – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно