Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Озвучено подробиці, за що затримали головного лісівника краю

Озвучено подробиці, за що затримали головного лісівника краю

Державне бюро розслідувань затримало начальника Управління лісового та мисливського господарства одного із обласних центрів України під час одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене повторно, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

ВІДЕО ДНЯ

За попередньою інформацією, посадовець протягом 2020 року систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду від суб’єкта господарювання за сприяння у реалізації деревини через систему «Prozzoro» за мінімальною вартістю. Суму хабара посадовець визначав в залежності від обсягів товару, який бажали придбати.

Читайте також:
Спецоперація силовиків: журналіст повідомив про затримання топ-посадовця Закарпаття
Реклама

1 листопада 2020 року начальника Управління лісового та мисливського господарства однієї із областей було затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання неправомірної вигоди у сумі 30 000 грн. Крім того, під час обшуків у затриманого було виявлено та вилучено частину неправомірної вигоди, яка надавалася раніше.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Реклама

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР та УСР в Чернівецькій області ДСР Нацполіції. Процесуальне керівництво – Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно