Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У державну власність повернули землі вартістю понад 200 мільйонів

У державну власність повернули землі вартістю понад 200 мільйонів

Західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Закарпатської області, яким задоволено позов Берегівської місцевої прокуратури з вимогою витребувати із незаконної оренди землі площею 753 га та вартістю понад 201 млн грн.

ВІДЕО ДНЯ

Позовну заяву прокуратура подавала з метою захисту інтересів держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області прокуратура позивалася до Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН та фермерського господарства.

Читайте також:
Судитимуть закарпатку за незаконне заволодіння землею
Реклама

Як повідомив керівник Берегівської місцевої прокуратури Володимир Жилкін, йшлося про те, що землі, які знаходяться на території району, передані суб’єкту господарювання у платне користування на підставі договору підряду. Водночас договір оренди землі не був укладений, що є порушенням норм Земельного кодексу України та ст. 25 Закону України «Про оренду землі». Унаслідок таких дій фактична оренда землі була прихована.

Незаконність передачі земель доведена в апеляційному порядку рішенням суду, яке набрало законної сили. Як зазначає пресслужба Закарпатської обласної прокуратури, наразі договір про надання послуг у сфері сільського господарства визнано недійсним, триває процес повернення ділянок із незаконного володіння у власність держави.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно