Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Поліцейські затримали «на гарячому» групу осіб

Поліцейські затримали «на гарячому» групу осіб
ВІДЕО ДНЯ

Поліцейські Закарпаття у ході тривалої оперативної роботи затримали «на гарячому» групу осіб, яка причетна до привласнення майна залізниці та заволодіння ним, шляхом зловживання службовим становищем на Виноградівщині.

Йдеться про чотирьох зловмисників, троє з яких є працівниками цього підприємства. Користуючись вільним доступом до службової інформації, чоловіки знали точний час прибуття та відбуття локомотивів з депо. Завдяки цьому вони мали змогу розробити план дій у деталях та не привертати додаткової уваги до себе.

Реклама

Всі фігуранти злочину є місцевими жителями і раніше до кримінальної відповідальності не притягалися. У своїй незаконній діяльності вони використовували спеціальний пристрій, за допомогою якого викачували пальне з локомотивів залізниці. Крім цього, спеціально обладнали автомобіль для транспортування «товару», який у подальшому мали на меті збути.

Читайте також:
СБУ викрила посадовця локомотивного депо «Мукачево», який «продавав» посади у підрозділі
Реклама

Після того, як поліцейські чітко визначили схему дій зловмисників, їх застали «на гарячому» під час чергової спроби викачування дизпалива. У відділі комунікації поліції Закарпатської області зазначили, що слідчі вилучили на місці події близько 5 тон пального, спецприладдя та автомобіль.

Усіх фігурантів злочину поліцейські затримали у процесуальному порядку та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їх дії слідчі кваліфікують за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України, тобто привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Відповідно до санкції інкримінованої статті затриманим загрожує до восьми років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Слідчі поліції проводять досудове розслідування за процесуального керівництва прокуратури області.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно