Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські посадовці вигадали злочинну схему: подробиці

Закарпатські посадовці вигадали злочинну схему: подробиці

Слідчі поліції Закарпаття спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань викрили злочинну групу посадовців, члени якої, користуючись своїми службовими повноваженнями, незаконно розпоряджалися землями державного значення. 

ВІДЕО ДНЯ

Під час досудового розслідування у справі поліцейські встановили, що злочинну схему з незаконного відчуження земель колективного сільськогосподарського підприємства, що на Тячівщині, налагодив 44-річний житель району, який займає керівну посаду в міськрайонному управлінні Держкомзему. 

Закарпатські посадовці вигадали злочинну схему: подробиці – 01
Реклама

Розуміючи, що самотужки реалізувати свої злочинні наміри йому не вдасться, до протиправної діяльності посадовець залучив своїх колег  – двох жінок, які протягом усього часу були головними виконавцями розробленого зловмисником плану.

Читайте також:
СБУ викрила посадовця локомотивного депо «Мукачево», який «продавав» посади у підрозділі
Реклама

Шляхом внесення неправдивих відомостей до проектів відведення ділянок у приватну власність та затвердження їх підписами і печатками, зловмисники заподіяли державі матеріальні збитки у сумі майже 1 мільйон гривень. 

Наразі слідчі поліції повідомили учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 3 ст. 28, ч.2 ст.364 , ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Йдеться про службове підроблення, тобто складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене в складі організованої групи та зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

Читайте також:
Що накоїла жінка-посадовець в Ужгороді: подробиці
Реклама

Крім цього, підозру у службовій недбалості повідомлено і колишньому голові районної державної адміністрації, котрий видавши офіційні розпорядження на підставі підроблених документів, незаконно передав у власність землі колективного сільськогосподарського підприємства.

Як зазначили у відділі комунікації поліції Закарпатської області, наразі вирішується питання про обрання фігурантам справи запобіжного заходу. У справі триває досудове розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснює прокуратура області. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно