Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті викрито масштабний канал нелегальної міграції

На Закарпатті викрито масштабний канал нелегальної міграції

Контррозвідники Служби безпеки України на Закарпатті заблокували канал незаконного переправлення громадян Росії до країн ЄС, Великої Британії та США.

ВІДЕО ДНЯ

Оперативники спецслужби встановили, що протиправну діяльність організував мешканець Берегівського району області. Він сприяв іноземцям, зокрема росіянам, в отриманні на фіктивних підставах громадянства Угорщини для подальшого безвізового в’їзду до 162 країн світу, включаючи США та Велику Британію, – повідомляє управління Служби безпеки України в Закарпатській області.

Читайте також:
Спецоперація на Ужгородщині: фото та подробиці
Реклама

Організатор схеми забезпечував підроблення документів, які доводили наявність необхідних підстав. Оформлення документів, що підтверджували набуття громадянства та отримання дозволу для виїзду за кордон, проводилося фігурантом через дипломатичні представництва Угорщини у деяких країнах Європейського Союзу.

За відповідні «послуги» фігурант отримував від замовника 25-30 тис. євро. Серед «клієнтів» оборудки були представники криміналітету та організованих злочинних угруповань.

Реклама

У межах кримінального провадження слідчі Служби безпеки України провели обшуки за адресами проживання зловмисника. Під час слідчих дій виявлено та вилучено речові докази, що підтверджують причетність фігуранта до злочинної схеми.

На Закарпатті викрито масштабний канал нелегальної міграції – 01
На Закарпатті викрито масштабний канал нелегальної міграції – 02
Реклама

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Припинення протиправної діяльності здійснювалося під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

На Закарпатті викрито масштабний канал нелегальної міграції – 03

Довідка: однією з умов отримання громадянства є наявність у кандидата родинного коріння на території Закарпатської області у період її перебування у складі Австро-Угорщини до 1918 року та у складі Королівства Угорщина у 1939-1944 роках.

Фото: СБУ та Закарпатська обласна прокуратура

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно