Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Розікрали 1,5 мільйона доларів на лікарні: "Велике будівництво" на Закарпатті

Розікрали 1,5 мільйона доларів на лікарні: "Велике будівництво" на Закарпатті

Розікрали 1,5 мільйона доларів на лікарні: "Велике будівництво" на Закарпатті

Сьогодні вручили підозру за розкрадання грошей, виділених на облаштування приймального відділення для хворих на COVID-19. "Наскільки стало відомо із моїх джерел, щойно правоохоронці вручили підозру фігурантам справи", – зазначив журналіст Віталій Глагола.

ВІДЕО ДНЯ

Йдеться про розкрадання державних коштів, виділених на "Велике будівництво" приймального відділення для хворих на COVID-19 Тячівської районної лікарні. Викрила Служба безпеки України на Закарпатті.

Слідство переконує, що після перемоги у тендері на понад 10 мільйонів гривень місцева будівельна компанія частину цих коштів привласнила.

Реклама

Зокрема, після укладення договору у вересні 2020 року, фірма-підрядник отримала частину коштів для проведення будівельних робіт. Згідно з проектом, передбачалося перепланування одного із корпусів під відділення для прийому хворих на COVID-19.

Читайте також:
Працівницю управління соцзахисту спіймали на привласненні понад 100 тисяч гривень
Реклама

Встановлено, що підрядник систематично вносив до актів виконаних робіт недостовірні дані про їх обсяг та вартість, а деякі із них були виконані лише "на папері".

Судова експертиза, яка була проведена у межах кримінального провадження, підтвердила розтрату державних коштів на суму понад 1 500 000 гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України, оголошено про підозру директору фірми-підрядника.

Реклама

"Наскільки мені відомо із джерел серед правоохоронців, то йдеться про "Проектно-будівельну компанію Євробуд", а підозру отримав директор Іван Глагола. Перемогла у тендері компанія ще у вересні 2020 року за часів головування Закарпатською ОДА Олексієм Петровим. Саме із ним непублічно не під запис пов‘язують цю фірму і її перемогу на тендері", – зазначив Глагола.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно