Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Іван Пилипець презентував нову пісню та показав кліп на неї

Іван Пилипець презентував нову пісню та показав кліп на неї

Іван Пилипець, заслужений артист України, презентував в Ужгороді нову пісню «Гора Красія». Автор слів нової пісні виконавця – Василь Густі, закарпатський поет, публіцист, перекладач. Музика – композитора, народного артиста України Олександра Злотника. Новий твір, каже виконавець, популяризує  закарпатський фольклор, а разом з тим нашу Срібну землю –Закарпаття і найкращі місця регіону.

ВІДЕО ДНЯ

Презентація відбулася в Ужгородському інституті культури і мистецтв, де співак віднедавна викладає вокал.

Євгеній Тищук, начальник Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА зауважив, що Іван Пилипець – це вже бренд Закарпаття.

Реклама
Читайте також:
Завершено зйомки закарпатського мюзиклу "Сватанки"

«Можна сміливо сказати, що він прожовує традиції Івана Поповича, Степана Гіги. Чудово, що презентація відбувається саме в Ужгородському інституті культури і мистецтв, де народжуються майбутні професіонали, – сказав Євгеній Тищук. – Приємно, що вірші до пісні написані метром, який дійсно представляє професійне літературне слово». За словами Євгенія Тищука, Іван Пилипець не тільки чудовий виконавець, але й професійний менеджер, який зміг організувати найкращих фахівців для випуску нової пісенної роботи.

Реклама

Сам співак розповів, що у процесі підготовки відео він вперше побував на Красії. Гора його вразила, а також те, що на таку височину можна виїхати на «Ниві».

«Як Нива може вийти на Красію і не поламатися? Тут такі хлопці на Березнянщині живуть, що пісня «Гора Красія» може стати гімном для громади. Для мене найголовніше – це популяризувати нашу Срібну землю, даруючи ті крила, ту душу, щоб пісня летіла далеко у світ. Я вперше був на Красії, співаєш там, дивишся на Польщу, Словаччину, дивишся униз – і щасливий. Ніколи не треба ганьбитися тих місць, де ти народився, а прославляти їх», – каже Іван Пилипець. 

Співак розповів, що попри те, що навіть дружина каже більше продукувати сучасні пісні, він все одно надає перевагу фольклорним мотивам. «На М1, М2 нас не беруть, бо ми у вишиванках, з нашим «гоя-гоя». Але я вважаю, що кожен регіон України має унікальні місця, унікальні таланти.  Молодь не дуже пристає до того всього, але є люди, фанати того, що вони зберігають традиції. Зокрема, і Ярослав Шукаль, з яким ми познайомилися на зібраннях закарпатців у Києві», – додав виконавець.

Реклама

У кліпі знімалася також Анастасія Феєр, Міс Закарпаття-2021. Вона зауважила, що краса природи залишається у пам’яті кожного, як і робота над кліпом та сама пісня.

Раніше повідомлялось, що Іван Пилипець випустив новий кліп, в якому показує безжальне знищення лісів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно