Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Мукачівські бібліотекарі запросили містян долучитись до Всеукраїнського Дня вишиванки

Мукачівські бібліотекарі запросили містян долучитись до Всеукраїнського Дня вишиванки

Мукачівські бібліотекарі запросили містян долучитись до Всеукраїнського Дня вишиванки
Напередодні Дня вишиванки, який відзначається щороку у третій четвер травня, працівники Мукачівської міської книгозбірні влаштували вуличну акцію «Одягни вишиванку – доведи, що ти українець!», під...

Напередодні Дня вишиванки, який відзначається щороку у третій четвер травня, працівники Мукачівської міської книгозбірні влаштували вуличну акцію «Одягни вишиванку – доведи, що ти українець!», під час якої запрошували містян 21 травня долучитися до Всеукраїнської ініціативи і прийти на роботу, до школи чи просто прогулятись містом у вишиванці або одязі із елементами вишивки.

ВІДЕО ДНЯ

Про історію національного одягу українців, традиції і особливості пошиття, актуальність етно-стилю знайомила перехожих інформаційна виставка «Вишиванка – національний символ та модний бренд», на якій також були розміщені поради щодо вибору вишиванки та як і з чим її одягати, - інформують у Мукачівській міській бібліотеці ім. О. Духновича.

Також було проведено бліц-опитування «Ваше ставлення до вишиванки», де респонденти давали відповідь на запитання «Чи маєте Ви вишиванку?», «Як часто її вдягаєте?», «Що вона для Вас означає?», «Чи вдягнете вишивану сорочку завтра, у День вишиванки». За підсумками опитування переважна більшість мукачівців та гостей міста мають національний одяг, але не знали про День вишиванки і обіцяли вдягти її на це свято.

Реклама

Під час вуличної акції книголюбам пощастило зустріти міського голову Мукачева, який спілкувався з городянами. Організатори акції запросили Золтана Золтановича підтримати 21 травня Всеукраїнську ініціативу і вдягнути на роботу вишиванку. Мер міста запевнив, що обов’язково вдягне вишиту сорочку і в підтвердження цього запросив учасників акції о 9-ій ранку до міської ратуші на селфі у вишиванці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно