Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вчені-образотворці з Польщі презентували експозицію в Ужгороді

Вчені-образотворці з Польщі презентували експозицію в Ужгороді

3 червня в Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая відкрилась виставка робіт аспірантів та професорів Інституту образотворчого мистецтва Університету Яна Кохановського в Кєльцах. Це один із найбільш розвинених навчальних і науково-дослідних закладів у сфері мистецтва й дизайну на теренах Польщі: в Інституті діє аспірантура за напрямом "Образотворче мистецтво", магістратура за напрямом "Мистецька освіта" та  спеціалізаціями "Живописні медіа", "Новітні медіа", "Проектна графіка і реклама". Також, заклад готує бакалаврів за напрямом "Дизайн" на двох спеціалізаціях: "Візуальна комунікація" та "Проектування продукту". 

ВІДЕО ДНЯ

Виставка з назвою "Синергія" – спільне творіння 23-ох вчених-образотворців. Добірка представляє витвори в різних жанрах і техніках: кераміка, живопис, графіка та фотомистецтво, – йдеться у повідомленні Управління культури Закарпатської ОДА. 

"Роботи не подібні за стилем і тематикою, навпаки, вони нібито засвідчують одвічну дискусію між традицією та сучасністю, між матеріальним й ідейним світами, які, зрештою, доповнюють і визначають одне одного. Власне, тому виставка й зветься "Синергія", – пояснює куратор експозиції, аспірант Інституту Люцина Ґоздек. Сама ж художниця долучилась до презентації картиною "Помаранчеві звуки". Робота виконана в оригінальній техніці, що поєднує живопис і улюблену майстринею художню обробку скла (творча візитівка Люцини Ґоздек – виготовлення авторських ялинкових прикрас зі скла).

Реклама

Експозиція нещодавно була представлена в галереї Львівської національної академії мистецтв. Мешканці та гості Ужгорода мають нагоду оглянути виставку до 14 червня. Опісля польські митці відвідають Вінницю.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно