Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Навчальний рік Мукачівська хорова школа хлопчиків та юнаків завершила цікавими мистецькими акціями

Навчальний рік Мукачівська хорова школа хлопчиків та юнаків завершила цікавими мистецькими акціями

Навчальний рік Мукачівська хорова школа хлопчиків та юнаків завершила цікавими мистецькими акціями
ВІДЕО ДНЯ

14-16 травня хор хлопчиків та юнаків (художній керівник - заслужений діяч мистецтв України Володимир Волонтир, хормейстер - Оксана Волонтир, концертмейстер - Христина Волонтир)  брав участь в І хоровій асамблеї на Хмельниччині, в м. Кам’янець-Подільському.

З великим успіхом пройшов концерт хору в коледжі культури і мистецтв і духовні концерти "За мир в Україні" в кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла Римо-католицької церкви та в храмі Святої Трійці Української Греко-католицької церкви.

Реклама

Художній керівник хору Володимир Волонтир провів з хором хлопчиків та юнаків майстер-клас для учасників науково-практичної конференції - викладачів хорових дисциплін вищих та початкових спеціалізованих мистецьких закладів. Хормейстер хору - Оксана Волонтир виступила на конференції з доповіддю "Мукачівська хорова школа в системі музичної освіти".

За час перебування в Кам’янці-Подільському учасники хору хлопчиків та юнаків познайомились з історичними пам’ятниками древнього міста. Мали захоплюючий квест, екскурсії, цікаві творчі зустрічі. Після від’їзду з Кам’янець-Подільського колектив відвідав історичну фортецю "Хотин".

Реклама

23 травня Мукачівська хорова школа провела в Мукачеві традиційне весняне свято хорової музики. В програмі свята відбулася конференція клубу хормейстерів "Лад" дитячих і юнацьких хорових колективів і гала-концерт в церкві Замку "Паланок" за участі гостей - хору учнів Київської дитячої школи мистецтв №8 хору хлопчиків і хору хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи.

26-28 травня хор хлопчиків брав участь в XXVI Міжнародному фестивалі "Музичні прем’єри сезону" в м. Києві.

В Малому залі Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського відбувся концерт хору з творів композитора  Володимира Волонтира на вірші українських поетів. Цікава і самобутня музика, широка палітра музичних образів, натхненне і яскраве звучання дзвінких хлоп’ячих голосів створили атмосферу світла, добра і піднесеного настрою у присутніх в залі.

Реклама

Хор хлопчиків вітали Голова Національної спілки композиторів України, Лауреат Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка, член-кореспондент НАМУ, заслужений діяч мистецтв України, професор Ігор Щербаков і Лауреат Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка, композитор Віктор Степурко, який назвав Мукачівську хорову школу хлопчиків та юнаків "перлиною України".

Діяльність Мукачівської хорової школи  є добрим прикладом високопрофесійного, цілеспрямованого музично-естетичного виховання дітей та юнацтва і вагомим вкладом в розвиток духовності і культури України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно