Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Ковалі на цьогорічному фестивалі "Гамора – 2015" викують роботу, присвячену миру в Україні

Ковалі на цьогорічному фестивалі "Гамора – 2015" викують роботу, присвячену миру в Україні

Ковалі на цьогорічному фестивалі "Гамора – 2015" викують роботу, присвячену миру в Україні

Менше двох тижнів залишилося до проведення в Лисичові фестивалю ковальського мистецтва та народних промислів "Гамора-2015".

ВІДЕО ДНЯ

Ця районна культурно-мистецька акція відкрита для представлення усіх напрямків ковальського мистецтва, професійних та аматорських фольклорних колективів, окремих митців. Проводиться з метою сприяння розвитку традиційного народного мистецтва, професійної та аматорської творчості, популяризації етнічних і культурних традицій регіонів України, – інформує Іршавська РДА.

З метою належного проведення фестивалю «Гамора-2015», для координації організаційної творчої діяльності в період його підготовки та проведення, в райдержадміністрації створений організаційний комітет фестивалю. Чергове засідання оргкомітету відбулося в с. Лисичово.

Реклама

Разом з представниками РДА участь в обговоренні організаційних питань взяв Лисичівський сільський голова Ярослав Пальок, лісничий Лисичівського лісництва Василь Продан, директор місцевого будинку культури Марія Коваль та художній керівник Марина Продан. Організатори оглянули площадку, сцену та робочі місця учасників, зокрема, спустились в кузню-музей, де будуть працювати ковалі. Визначили також  місце для  встановлення туристично-інформаційного центру, де проводитиметься  реєстрація учасників фестивалю та ознайомлення гостей з програмою свята.

Погоджено, що в кузні ковалі викують роботу, присвячену миру в Україні. Присутні визначилися також з територією, на якій буде встановлено наметове містечко для ковалів, повідомляють в Іршавській РДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно