Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Берегівським глядачам показали історичну драму "Богдан Хмельницький"

Берегівським глядачам показали історичну драму "Богдан Хмельницький"

19 червня у Берегівському будинку культури в рамках 69-го театрального сезону Закарпатського обласного українського державного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв відбулася вистава «Богдан Хмельницький».

ВІДЕО ДНЯ

Історична драма була написана видатним українським драматургом Олександром Корнійчуком в 1938 році, але свою злободенність вона не втратила і в наші дні. Твір сюжетний, насичений великою кількістю гострих драматичних ситуацій, захоплююче побудованих інтриг.

Події розгортаються у часи національно-визвольної війни 1648–1654 років під проводом гетьмана Богдана Хмельницького. А саме йдеться про битву між військами Речі Посполитої з одного боку і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками з другого під Корсунем.

Реклама

В центрі уваги винятковий герой Богдан Хмельницький - мудрий політик, стратег та полководець. Правдиво зображуючи постаті головного героя, його соратників та багатьох інших позитивних дійових осіб епопеї, автор чудово показує образи негативних героїв драми, разом з тим, він не оминає інтимного життя гетьмана, тому в тканині сюжету з’являється й образ шляхтянки Зосі.

На Закарпатті історична музична драма «Богдан Хмельницький» була поставлена в Ужгороді в січні 2015 році відомим українським режисером Олександром Саркісьянцом. Виконавцями ролей стали: Олександр Мавріц, Михайло Фіщенко, Василь Шершун, Анатолій Мацак, Юрій Мочарко, Ярослав Мелець, Анатолій Рожеко та інші відомі закарпатські артисти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно