Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Передпрем’єрний показ фільму закарпатця пройде в Парижі та... Тячеві

Передпрем’єрний показ фільму закарпатця пройде в Парижі та... Тячеві

З нагоди дня народження Лесі Гонгадзе у Парижі та Тячеві пройде передпрем’єрний показ довгоочікуваного документального фільму В’ячеслава Бігуна «Серце мами Гонгадзе».

ВІДЕО ДНЯ

Фільм чи не перший кінематографічний портрет водночас трагічного та величного життя Лесі Гонгадзе – матері героя України Георгія Гонгадзе.

В основі фільму – автобіографічна оповідь самої пані Лесі. Про неї розповідає й родина, подружки, бабуся Георгія Гонгадзе, відомі персоналії (як-от Любомир Гузар). Доля пані Лесі розкривається на фоні історичних подій. Фільм знімався в Україні, Грузії, Франції та Естонії.

Реклама

Автор фільму – уродженець Тячева В’ячеслав Бігун, відомий такими фільмами, як «Мати. В ім’я мільйонів», «Пенальті правосуддя», «Я і є вона», які здобули міжнародне визнання. Разом із Юрієм Чижмарем зі Львова вони кілька років продюсували фільм, над яким із відкритим серцем працювали десятки людей.

Як відзначив кінорежисер, “Леся Гонгадзе – велична жінка, яка виховала патріота, яким пишається Україна та Грузія. В Україні кожен знає її ім’я, знають його і в світі, але мало хто знає про її життя: глибоко трагічне, проте й надихаюче. Красуня з королівського роду. Вона чудом пережила війну й депортацію. Десятиліття прожила на чужині. Врятувала життя багатьом людям як медик. Залишила глибокий слід у серцях мільйонів. Особливо тих, хто з нею спілкувався. Нам теж поталанило – ми разом працювали над цим фільмом. Пані Леся відійшла у вічність 30 листопада 2013 року. Наш обов’язок пам’ятати про неї. Цей фільм – це своєрідний кінопам’ятник Лесі Гонгадзе, Лесі Українки сучасності”.

Реклама

Зворушливу історію підсилює музику до фільму написав провідний композитор Національної кіностудії художніх фільмів ім. О. Довженка Володимир Гронський («Циганка Аза», «Атентат», «Нескорений», «Той, що пройшов крізь вогонь» та інші). Пісні надали й відомі виконавці, зокрема Святослав Вакарчук («Така як ти»), Володимир Самайда («Пісня про Львів»).

Великий масив кіноматеріалу з життя пані Лесі не увійшов до фільму. У березні 2015 року автори представили короткометражний фільм «Шевченко живе. Зізнання Лесі».

Водночас із показом фільму «Серце мами Гонгадзе» відбудеться показ короткометражного художнього фільму режисера «Страсті» - символічної драми про сучасні події в Україні.

Реклама

Покази фільму відбудуться 28 червня в Парижі та 11 липня 2015 року в Тячеві. Показ у Тячеві почнеться о 15:00 в міському кінотеатрі ім. Т. Шевченка.

У Парижі показ модеруватиме відомий експерт українського кіно Любомир Госейко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно