Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Іршавщині цими вихідними відбудеться фестиваль "Гамора-2015"

На Іршавщині цими вихідними відбудеться фестиваль "Гамора-2015"

27-28 червня в с.Лисичово на Іршавщині відбудеться "Гамора-2015". Традиційно, фестиваль гуртує майстрів ковальської справи з різних областей України та близького зарубіжжя довкола унікальної місцевої атракції – водяної кузні, спорудженої у XVIII столітті. Сьогодні кузня відома не лише як пам’ятка ковальського ремесла, але і як єдина з подібних у Європі, що досі функціонує.

ВІДЕО ДНЯ

Цьогоріч участь у фесті візьмуть зо 20 ковалів - як любителів, так і професіоналів гарячої та холодної обробки металу. Майстри змагатимуться у кількох номінаціях, а крім того - демонструватимуть свої вміння глядачам і навіть навчатимуть їх базовим принципам ковальства, щоби всяк охочий зміг викувати щось власноруч. Також відвідувачам запропонують спробувати себе в інших видах ремесел та рукоділля, долучившись до майстер-класів, - інформує Управління культури Закарпатської ОДА.

Окрім того, в програмі передбачені численні виступи фольклорних колективів, власне, в перші роки існування "Гамори" колоритне концертне дійство було чи не основним наповненням фесту. Наостанок організатори запланували підйом на полонину Кук (залежно від погоди) та акцію "Ковальське багаття", під час якої туристів знайомитимуть із місцевими народними традиціями.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно