Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Міжгірщині відбувся фестиваль "Рекітське сузір’я"

На Міжгірщині відбувся фестиваль "Рекітське сузір’я"

На Міжгірщині відбувся ХІІ міжнародний фестиваль–конкурс юних поетів і прозаїків, журналістів, митців фото і малюнку, авторської пісні та літературно-мистецьких композицій “Рекітське зусір’я-2015”.

ВІДЕО ДНЯ

Сама назва молодіжного форуму походить від того, що його старт було взято у маловідомій гірській глибинці з назвою Рекіти, а запровадив його уродженець цього села, а нині мешканець Львова Василь Тарчинець – відомий журналіст і літератор.

Цього разу участь у фествалі взяла рекордна кількість учасників – майже чотири сотні, які представляли різні регіони України. Серед учасників також були представники Франції, США, Росії та Польщі.

Реклама

"Головним лейтмотивом фестивалю стала мрія про мир у нашій державі. Цей мотив яскраво засвідчили твори і виступи юних учасників, за яких вони оспівували героїчний дух теперішніх відважних захисників суверенності своє території, в молитвах бажали їм повернутися з фронтових доріг живими і з перемогою", - пише кореспондент.

Родзинкою за привітання з відкриттям чергового фестивалю став виступ Героя України, підполковника українського війська Василя Зубанича, який родом з цього краю – присілка Обляска. Він запевник земляків та гостей, що військові все зроблять для того, щоб обдаровані діти, жили під мирним небом і творили благо в ім’я рідної країни.

Реклама

А переможцями в цьогорічному огляді стали Анастасія Іващенко з Полтави (номінація художнє фото), її землячки - Марина Бакаєнко (проза) та Ксенія Янко (журналістика), львів’янка Анастасія-Марія Чубинська (авторська пісня), Влада Соковець з м. Кузнєцовськ (поезія), Любов Масляник з Міжгірського профліцею (малюнок), студія “Перевело” з Полтави (літературно-музична композиція), які удостоїлися нагород від департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно