Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Молоді хустяни співали просто неба пісні Скрябіна

Молоді хустяни співали просто неба пісні Скрябіна

«Вуличні співи» - так називається проект, що стартував 2 серпня у скверику ім. О. Духновича і згуртував навколо себе талановиту та креативну молодь Хустщини.

ВІДЕО ДНЯ

Відтепер у такий оригінальний спосіб у місті над Тисою можна послухати і поспівати українських пісень просто неба.

Ініціатива проведення подібних творчих заходів належить молодіжній громадській організації «Актив Хуст». Мета проекту - популяризація української пісні серед усіх поколінь, об`єднання молоді і підняття бойового духу в цей нелегкий для України час. Організатори Мар’яна Гелетей, Аня Бобик, Андріана Тегза, Лідія Мигалега та Іван Матей переконані, що такі події на вулицях об’єднують людей та надихають на щось хороше.

Реклама

"Ідея проведення вуличних співів у Хусті, які, до речі, досить популярні у Львові та Тернополі, з’явилася після співочих посиденьок в центрі міста. Ми з друзями подумали, а чому б не долучити до спільних співів ще більше охочих разом духовно відпочити. Кожен бажаючий, будь-який перехожий може до нас долучитися, відкласти буденні турботи і просто відпочити, слухаючи або підспівуючи з нами", - розповідає одна з організаторів Лідія Мигалега.

І справді для перехожих організатори підготували пісенник з текстом пісень і акордами, який можна позичити на час заходу. У репертуарі вуличних співаків здебільшого українські пісні, особливо молоді люди полюбляють творчість «Скрябіна», популярністю користується і пісня «Воины света» білоруського панк-гурту «Ляпис Трубецкой», яка стала одним з гімнів «Євромайдану».

Реклама

"Своїми співами хочемо популяризувати українську пісню, згуртувати молодь, показати, що наші пісні найкращі, адже це дух нації. Тішить і неймовірно приємно, що чимало хустян просто так нам допомагають у цьому: хтось безкоштовно роздруковує тексти пісень, а хтось надає технічні умови. Активно підтримує нас молодь у соцмережах. Їм особлива вдячність за розуміння", - ділиться інший активіст Іван Матей.

За словами організаторів, наступні «Вуличні співи» відбудуться 17 серпня і будуть тематичними - присвячені світлій пам’яті талановитого музиканта, лідера гурту «Скрябін» Кузьми, у якого саме цього дня мав би бути день народження.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно