Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У словацькому Бардієві відбулась виставка робіт хустських художників

У словацькому Бардієві відбулась виставка робіт хустських художників

У одній із галерей найкрасивішого міста Словаччини – Бардієві – свою творчість представили два відомі хустські художники – Орест Цюпко та Сергій Галай.

ВІДЕО ДНЯ

Організаторами мистецької імпрези стали словацькі колеги, на запрошення яких і відгукнулися митці.

На вернісажі було представлено 67 живописних та акварельних робіт, виконаних протягом останніх років. На багатьох картинах виставки під символічною назвою «Гра кольору» звучала тема жінки. Звабливі, грайливі, замислені та розчулені пані – креативний погляд знаних у закарпатському малярстві художників, які не втомлюються втілювати на полотні всю красу представниць слабкої статі.

Реклама

Обидва митці — учасники й ініціатори різноманітних художніх виставок та пленерів, міжнародних творчих програм, тож їхній доробок вражає неординарністю та креативністю. Як зізнаються майстри пензля, гратися з фарбами – справжня втіха і насолода, і саме колір – головний герой їхніх полотен.

За словами Ореста Цюпко, словацькі організатори виставки надзвичайно тепло зустріли митців. На відкриття експозиції крім колег по цеху та поціновувачів мистецтва, завітали представники української діаспори, які з радістю знайомилися з творчістю своїх земляків.

Реклама

“Нам було надзвичайно приємно презентувати свою творчість у Бардейові. Це древнє місто з багатою історією внесено до списків Світової спадщини ЮНЕСКО. Його краса та привітність місцевих жителів надихають на нову творчість, народжують цікаві задуми та ідеї, які обов’язково втілюватимемо в життя”, – сказав художник Орест Цюпко.

Для словацьких глядачів виставка триватиме до 9 вересня. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно