Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Рахові відкрили "Світлицю народних талантів"

У Рахові відкрили "Світлицю народних талантів"

У Рахові, в районному Будинку культури, урочисто відкрили виставкову залу з гарною назвою – "Світлиця народних талантів", де будуть періодично змінюватись експозиції художників і майстрів.

ВІДЕО ДНЯ

Відкриття такої світлиці відкладвлося з року на рік – чи то бракувало коштів, чи слабкою була ініціатива ентузіастів, чи надто байдужою до мистецтва були місцеві очільники.

І ось нарешті світлиця  гостинно відчинила двері. Зустрічали громадськість, гостей міста оркестр гуцульських народних інструментів під керівництвом Петра Ерстенюка. Влада району і міста традиційно привітала всіх учасників дійства з успішним завершенням проекту, з побажаннями плідної праці митцям.

Реклама

– Не сподівався, що галерея буде, – каже художник Петро Дудчук. – Вдячний начальнику районного відділу культури Володимиру Шепеті, особливо міському голові Ярославу Думину, який організував виставки рахівських художників у Словаччині, Угорщині, Румунії, а почесний громадянин Рахова Олександр Масляник – в Коломийському національному музеї Гуцульщини і Покуття музеї ім. Йосафата Кобринського та в Закарпатському національному художньому музеї імені  нашого земляка Йосипа Бокшая.

Тож тепер гості гуцульського Рахова зможуть побачити не лише неповторні краєвиди, але й роботи талановитих і щирих роботящих людей, які вміють і овечки випасати, і гарну пісню заспівати, і картину намалювати.

Реклама

У "Світлиці народних талантів" представлено понад 30 полотен  М.Тушера, Г.Волошин, М.Ковбаснюка, П.Маринця, М.Мещерякова, М. Козурака та інших. Доповнювали художників  роботи вишивальниць В.Теміцької з Чорної Тиси, А.Пушкар з Ділового, О. Рошко, О. Папариги, коренепластика В.Ігошина й інших. 

Ще один крок зроблено до пізнання цього самобутного краю, адже талановиті горяни з колиски носять у серці велику любов до Гуцульщини. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно