Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На центральнй площі Хуста співали пісні Скрябіна

На центральнй площі Хуста співали пісні Скрябіна

Сьогодні мало б виповнитися 47 років талановитому українському музиканту, лідеру гурту «Скрябін» Андрію Кузьменку, який 2 лютого трагічно пішов із життя, загинувши в жахливій ДТП.

ВІДЕО ДНЯ

За день до Дня народження «Кудлатого кумира» активна та креативна молодь Хустщини за підтримки управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради провела вечір пам`яті Скрябіна.

До участі в заході були запрошені молоді люди з різних куточків Хустщини, які не є професійними співаками, але щиро, по-справжньому захоплюються творчістю Кузьми, його патріотизмом та життєвими позиціями.

Реклама

На центральній сцені Хуста звучали хіти з репертуару Скрябіна у виконанні Тетяни Гомечко, Євгена Феєра та Михайла Монича з Боронява, Вікторії Антал із Кошельова, Степана Бабича та Крістіана Морцина з Буштина, Альони Вовчок із Луганська, гурту «Хлопці з Грушова».

Особливо зворушливим було представлення власної поезії талановитою поетесою з Березова Лідією Мигалегою, яку вона присвятила фронтмену. Як зізналася дівчина, один із віршів написала напередодні і не змогла не поділитися криком душі з іншими шанувальниками творчості Скрябіна.

Реклама

"Ми дуже хвилювалися з приводу цього вечора і, як бачимо, небезпідставно, адже було багато різних перепон та непередбачуваних форс-мажорів. Особливо тривожила реакція публіки, бо ми в цій сфері початківці, тим більше деякі з наших виконавців вперше виступали на сцені. Одне можу сказати напевно: вечір ми організовували щиро, від усієї душі і з великою повагою до Скрябіна. Талановитий, харизматичний і завжди позитивний Кузьма завжди буде жити в наших серцях", - розповів один із організаторів, учасник молодіжної спільноти «Актив/Хуст» Іван Матей із Сокирниці.

Попри деякі технічні негаразди та примхи погоди, справжні шанувальники творчості Кузьми оцінили старання молоді. Запалені лампадки, задушевні спогади про кумира від чудових ведучих Мирослави Шуберт та Івана Матея, хвилина мовчання та підспівування уже легендарних пісень – кожен згадував співака по-своєму.

Також на заході була проведена добровільна акція зі збору коштів на допомогу воїнам АТО, адже Кузьменко і сам за життя активно займався волонтерством, бо щиро вболівав за Україну, допомагав воїнам, підтримував армію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно