Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Берегівщині відзначатимуть День святого Іштвана

На Берегівщині відзначатимуть День святого Іштвана

20 серпня угорці відзначають День святого Іштвана – першого короля Угорщини, мудрого правителя, з іменем якого пов’язують створення Угорської держави.

ВІДЕО ДНЯ

20 серпня – національне свято, в Угорщині – вихідний. Окрім цього, в цей день відзначають і свято врожаю нового хліба і вже традиційно випікають багатокілограмовий коровай із зерна, яке надсилають з усіх куточків, де проживають угорці, в тому числі із Закарпаття.

“Основні урочисті заходи нинішнього року проходитимуть у Солотвині,- каже член правління обласного і голова Берегівського районного осередку КМКС Йосип Шін. - А на Берегівщині вперше відбудеться фест святого Іштвана в селі Косино”.

Реклама

Організатори дійства – громадські формування “Про культура Субкарпатіка” та “За розвиток Косина і прилеглого регіону “Гравіс” разом з активістами КМКС підготували змістовну програму. Розпочнеться свято урочистою літургією в місцевому римо-католицькому храмі. Відтак учасники зможуть оглянути виставки робіт народних умільців, випробувати власне уміння в різних майстер-класах, продегустувати угорські національні страви та напої, діти – позмагатись в захоплюючих іграх тощо.

Офіційне відкриття фесту – o 14:00 за київським часом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно