Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Найстаріший фестиваль Закарпаття цьогоріч таки відбудеться

Найстаріший фестиваль Закарпаття цьогоріч таки відбудеться

В останню неділю вересня у Берегові планують провести фестиваль "Берег Фест 2015" - "Дружба без кордонів", на який запрошені гості з різних країн.

ВІДЕО ДНЯ

"Берег Фест" (BeregFest) - найстаріший фестиваль Закарпаття, початок якому поклав в 1963 році міжнародний фестиваль "Дружба без кордонів". Торік фестиваль не відбувся, проте цього разу він повинен пройти вже у 51-й раз.

Зазвичай гості фестивалю "Берег Фест" стають свідками й учасниками урочистої ходи вулицями міста Берегово. Для традиційного видавлювання винограду в бочках солодкі грона збирають з усіх куточків Берегівщини та вранці на возах доставляють безпосередньо на локацію.

Реклама

Головна ідея фестивалю "Берег Фест" - відродження давніх народних традицій Берегівщини. У рамках фестивалю проводять урочисту костюмовану ходу та святкове відтворення прадавніх традицій виноробства, коли перший урожай виноградних ягід довіряли місити босоніж незайманим дівчатам.

Відвідувачів фестивалю "Берег Фест" традиційно очікують виставки сільськогосподарської і промислової продукції, дегустація вин закарпатських виноробів, конкурси, майстер-класи, розважальні програми та змагання, аукціони і лотереї.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно