Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Народний фольклорний ансамбль «Іршава» виступив у Словаччині

Народний фольклорний ансамбль «Іршава» виступив у Словаччині

У невеличкому селищі Мадуніце, що знаходиться на відстані приблизно 80 км від Братіслави відбулися урочистості з нагоди 20-ї річниці свята цибулі.

ВІДЕО ДНЯ

Щороку, за сприяння керівного апарату села Мадуніце, всі жителі цього невеличкого поселення протягом двох днів співають та танцюють з нагоди збору цибулевого урожаю. Свято таке ж масштабне, як і кількість цибулевих посівів (14 га), оскільки популярні словацькі музичні гурти, закордонні гості (в тому числі і колектив «Іршава»), місцеві знаменитості, аніматори та музиканти і навіть прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо – всі були задіяні у вшануванні звичного всім нам овоча – цибулі. 

Варто відмітити, що гостинності наших сусідів – немає меж: красива сцена, хороший музичний супровід та технічне забезпечення зробили виступи колективів запальними та колоритними. Майже всі жителі цього населеного пункту приєднались до нашого ансамблю, незважаючи на дощову погоду. З глибинки Закарпатського краю до глибинки Трнавського краю, прибули гостинці, які вручили і старості селища Мадуніце – пані Алені. Вона, в свою чергу подарувала всім учасникам колективу по невеликому, та все ж важкенькому, плетеному мішечку цибульки.

Реклама

Після офіційної частини учасники фольклорного ансамблю, очолюваного заслуженим працівником культури України Надією Мельник-Гудь, разом з начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації змогли поспілкуватись з організаторами та поважними гостями Фестивалю цибулі. Іршавчани подякували мальовничому, невеличкому, але дуже приємному та гостинному Мадуніце, сподіваючись, це була не остання зустріч із словацькими друзями.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно