Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У Мукачеві відкрилась виставка робіт художника-живописця Йожефа Секереша

У Мукачеві відкрилась виставка робіт художника-живописця Йожефа Секереша

У Мукачеві відкрилась виставка робіт художника-живописця Йожефа Секереша
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні у Мукачівській міській картинній галереї відкрилась персональна виставка робіт митця, члена Національної спілки художників України Йожефа Секереша. Живописець представив на розсуд глядачів чимало творчих робіт, серед яких портрети, натюрморти та інші малюнки.

Відкрив виставку Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл, який зауважив, що кожен закарпатець у душі є художником, оскільки навколо чимало природньої краси. Мер міста відзначив авангардизм у роботах митця і реалістичність його творів. Зокрема, він жартома відзначив малюнок, де Золтан Ленд’єл підмітає вулицю. "Єдине, що я хочу сказати: рому-прибиральнику присвятили пам’ятник, та ще й у відповідну висоту, а мені - лиш малюнок", - пожартував Золтан Ленд’єл.

Реклама

Привітав художника з презентацією персональної виставки і голова живописної секції Закарпатського осередку Національної спілки художників України Василь Вовчок. Він сказав, що живописна секція є головною в осередку, а Йожеф Секереш займає одне з найважливіших місць серед живописців краю, оскільки допомагає і молодим художникам, і відвідує пленери, які відбуваються у краї.

Директор дитячої художньої школи мистецтв Сергій Кірєєв розповів, що Йожеф Секереш стояв у витоків Закарпатської школи мистецтва, а також при розміщенні художньої школи у її нинішньому приміщенні.

Реклама

Також привітав художника і головний редактор газети "Панорама" Василь Гарагонич. Він відзначив творчі здібності Йожефа Секереша. "Хист людини - це любити свою роботу, творити добро і те, що ти любиш. Приємно відзначити, що на виставку прийшло багато людей. Це свідчить про те, що Ваші роботи подобаються мукачівській спільноті. Він любить рідний край, рідне Мукачево, і природу Закарпаття", - сказав головред видання ювілярові.

На завершення глядачі переглянули найкращі роботи митця.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно