Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Американських гостей в Ужгороді привітав хор "Cantus"

Американських гостей в Ужгороді привітав хор "Cantus"

На Закарпаття завітала делегація з міста Корваліс (Орегон, США), яке має тривалу історію дружніх та партнерських взаємин з Ужгородом – ще з початку 90-их. Зокрема, в 1997-му році було створено Асоціацію громадян міст-побратимів із метою забезпечення підтримки культурних, соціальних, медичних та інших професійних зв’язків між двома містами. За відповідними напрямками впродовж усього часу  реалізовано чимало знакових проектів. 

ВІДЕО ДНЯ

Поряд із робочими питаннями, запланованими в рамках візиту, американські гості не змогли відмовити собі в задоволенні зустрітися з давнім другом – академічним камерним хором "Cantus" та вчергове насолодитися творчістю колективу, – йдеться у повідомленні Управління культури Закарпатської ОДА. 

З американськими побратимами закарпатські артисти знайомі більше 10-ти років, а саме – в 2005-му учасники колективу побували у 8-ми західних тихоокеанських містах США, де провели зо 10 майстер-класів та відбули 14 концертів, із них 4 – власне у місті Корваліс. Гастролі справили незабутні враження як на самих хористів, так і на їхніх слухачів, про що з неабияким теплом згадували сьогодні. 

Реклама

Для гостей у виконанні хору прозвучали відомі українські народні пісні та вибрані зразки закарпатського фольклору. Серед останніх – твори в обробці українського композитора та хорового диригента, керівника низки музичних колективів (серед яких і Закарпатський народний хор) Михайла Кречка. До слова, на честь 90-річчя від дня народження знаного музиканта, хор "Cantus" підготував концертну програму, яку представить шанувальникам уже 30 вересня о 18.00 в обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая. 

Також, окрім музичного привітання, артисти та гості поділились творчими задумами щодо спільних проектів у майбутньому.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно