Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачівській бібліотеці відбувся власний «X-Фактор»

У Мукачівській бібліотеці відбувся власний «X-Фактор»
ВІДЕО ДНЯ

Учора у Мукачівській міській центральній міській бібліотеці ім. О. Духновича проходив День відкритих дверей, який цьогоріч проходить під девізом Української бібліотечної асоціації «Бібліотека – діалог, культура, мир».

Святково оформлені зали відділу обслуговування гостинно зустрічають своїх читачів. На абонементі до їхньої уваги виставка-фуршет «Літературне меню для бібліогурмана», в читальній залі – книжкове асорті «Бібліотечна універсалка: є що почитати», у секторі краєзнавчої літератури – виставка-повідомлення «Книжковий меседж письменників Карпат». Для молоді на юнацькому абонементі оформлена викладка літератури «Читай! Життя яскраве!», а інтернет-центр запропонував своїм читачам виставку аудіокниг «Читай! Не хочеш читати – слухай!» та акцію «Інтернет: просто так!» (безкоштовний доступ до всесвітньої мережі), – йдеться у повідомленні Мукачівської міської бібліотеки імені Олександра Духновича.

Реклама

О 12:00 містяни та читачі бібліотеки мали можливість приєднатися до читай-фесту «Книга – вічна. Вічна тільки книга», який проходив на вулиці перед будівлею бібліотеки.

Перехожі, друзі книгозбірні (а це активісти громадських організацій міста та члени літературного об’єднання «Рідне слова»), читачі бібліотеки, у форматі вільного мікрофону, висловлювали свою любов до книги та читання.

Реклама

В рамках фесту відбувся бібліотечний «X-Фактор» «Бібліотека – територія творчості і талантів», де кожен мав змогу показати свою творчу родзинку. Власні поезії читали Тетяна Рибар, Гізелла Лімбах, Михайло Шушкевич. Твори улюблених поетів зачитували Тетяна Кричфалуші та Раїса Мойсей.

До глибини душі вразила вистава «Чотири свічки» – подарунок на День бібліотек від людей, які, на жаль, фізично обмежені, але обдаровані Всевишнім творчо. Щира подяка обласному центру соціально-психологічної реабілітації дітей і молоді та громадській організації «Інваліди дитинства», які принесли творчі поробки людей з інвалідністю для продажі на бібліотечній ярмарці в підтримку воїнів АТО.

Зворушливими були виступи і студенток Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу Даніели і Вікторії Товтин та Андріани Бабушкіної, які подарували присутнім чудову пісню про Україну та патріотичний танок.

Реклама

Година патріотичного настрою «Воїнам світла» продовжилася читанням поезій-присвят учасникам бойових дій на Сході України. Валентина Попелюшка, поетеса та волонтер зачитувала власні твори, які проймали за живе. А студентки МКТЕКу Юлія Щока, Ангеліна Король, Юлія Балаж та учениці ЗОШ №3 ім.Ференца Ракоці Юліана Деркач та Каталіна Товт читали поезії із збірки «Воїнам світла».

Бібліотекарі презентували також містянам викладку нових надходжень. Книги переглядали, а бажаючі мали можливість стати читачами бібліотеки. Вперше на вулиці діяв і Буккросинг «Прочитай і відпусти», який є досить популярним серед читачів книгозбірні.

Для двох взводів Мукачівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою проведено екскурсію «Бібліотека – цікава і невідома».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно