Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Іршаві знімають фільм про заробітчан та їх дітей

В Іршаві знімають фільм про заробітчан та їх дітей

В Іршаві активно продовжуються зйомки першого фільму про Іршаву та проблеми заробітчан та дітей. Нам вдалось поспілкуватись з командою яка працює над створенням фільму «Мій дім».

ВІДЕО ДНЯ

Секретами замислу, ідеї та процесами зйомок ділиться режисер фільму В’ячеслав Матішинець.

«Створенню фільму передувала ідея створення кінематографічної історії саме про Іршаву, про наш колорит, про життя та проблема виїду за кордон жителів міста. Колись , коли в нас була власна музична група ми так само співали про від’їзд закордон.

Реклама

Меседж який вклали в фільм – це відношення, наших закарпатських, дітей до життя в Америці і до життя на Україні. Тому, що батьки котрі їдуть за кордон то вони думають, що при хорошому фінансовому забезпеченні дитина буде щаслива, та це взагалі не так. Дитина яка звикла лазити по деревах, купатись у річці, ловила рибу та мала тут свою компанію друзів, то переїжджаючи до Америки, вона це все втрачає.

Другим важливим аспектом, що передувало зйомці – це за невеличкий період часу Іршава змінюється. Друзі які до нас приїжджають помічають як місто вдосконалюється та стає більш європейським, тому наші герої фільму говорять те саме. Наші головні герої приїхали з закордону додому, вдома не були 6-7 років, а за цей період Іршава реально змінилась», – розповідають творці фільму зі студії "Art Event".

Реклама

Локації – найголовніше це місто. Прокидались о 4-ій годині, чи по вечорам допізна, обійшли майже все місто аби відзняти найкращі кадри Іршави, щоб відзняти місто в кращих ракурсах. Гарантовано забезпечимо чудову картинку. Зйомки тривають всього навсього 2 тижні, все швидко монтуємо, ріжемо, фарбуємо, працюємо над звуком разом з Миколою Ліпуновим.

Хронометраж до 25-ти хвилин. Та найбільше роботи забирає монтаж фільму. Сам сценарій складався по таблиці голлівудських фільмів. Працювали по таблиці голлівудського сценариста Блека Снайгера, котрий отримував премію «Оскар» за свої сценарії. В результаті він написав книгу, як правильно будувати сценарій, як робити фільми. У фільмі згідно його книг є дві сюжетні лінії, добрі і погані актори.

Один з посилів самого фільму є щоб люди вміли правильно обирати. Ми пережили Майдан та Революцію. Дійсно треба брати приклад з лідируючих країн, вони вміють розвиватись. Якщо бізнесмен іде до бізнесу, то хай і займається бізнесом, якщо людина – господарник то хай господарює. Якщо люди мають бізнес, то йдучи в політику вони мають залишити бізнес і віддати себе політиці, а люди котрі вже в політиці, повинні думати лише про розвиток свого краю, а не про те, як би побудувати собі власний бізнес за рахунок свого становища.

Реклама

Прем’єра відбудеться на наступному тижні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно