Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Закарпатський митець запрошує подивитись на його картинах винятково те, у що вірить сам

Закарпатський митець запрошує подивитись на його картинах винятково те, у що вірить сам

Закарпатський митець запрошує подивитись на його картинах винятково те, у що вірить сам
ВІДЕО ДНЯ

12 листопада в обласному музеї народної архітектури та побуту відкрили персональну виставку творів закарпатського художника Сергія Глущука. Представлено більше півсотні творів, що їх плідний автор виконав упродовж року. Це роботи в анімалістичному жанрі, пейзажі і натюрморти, портрети, а також сюжетно-тематичні картини, виконані у впізнаваному авторському стилі. 

Творчість Сергія Глущука – той, випадок, коли академічні навички зіштовхуються з неординарним світоглядом. На полотні митець зображає винятково те, у що вірить сам: це нерозривний та незбагненний, майже язичницький зв’язок людини з природою і космосом, а також – присутність міфологічних та історичних образів українства в нашому сьогоденні, – повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА. 

Реклама

Колеги і друзі художника прихильно мовили не тільки про його творчість, а й про реставраторську, дослідницьку та громадську діяльність Сергія Глущука. Зокрема, під час відкриття експозиції представники Закарпатської обласної громадської організації "Козацька регіональна оборона" нагородили митця відзнакою "Зірка пошани" – за вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва, високу майстерність, духовність і патріотизм. 

Виставка триватиме до 26 листопада. 

Реклама

Довідково: Сергій Глущук народився 5 серпня 1957р. в м.Североуральськ, Росія. Навчався в Ужгородському училищі декоративно-прикладного мистецтва (1972-1976рр.), далі – у Київському державному художньому інституті, де певний час і викладав. Автор навчального посібника "Техніка станкового живопису" (2006р., перевидання – 2008р.). Учасник низки експозицій в Україні та за кордоном. Член Міжнародної спілки незалежних художників ім.А.Кашшая і Об’єднання професійних художників Зкарпаття. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно