Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відроджуватимуть традиції колядування

В Ужгороді відроджуватимуть традиції колядування

Про це 23 грудня під час прес-конференції розповіла Вікторія Слюсаренко, одна з організаторів фестивалю "Різдво по-ужгородськи".

ВІДЕО ДНЯ

Вона зазначила, що Різдво для закарпатців є справді сімейним святом і, тим не менше, до його відзначення хотілося б додати якихось автентичних традицій.

Саме тому і було вирішено організувати фестиваль "Різдво по-ужгородськи".

Реклама

Отож, протягом 6-8 січня Ужгородом гулятимуть колективи колядників та бетлегемів. Серед них щодня обиратимуть кращих. А вже 9 січня відбудеться завершальний гала-концерт на сцені облмуздрамтеатру, під час якого можна буде не лише побачити особливості місцевої гастрономії, але і побачити знаних художників чи письменників, а також послухати колядки.

Своїм фестивалем організатори хочуть підвищити рівень духовності ужгородців, повернути інтерес до класичних колядок.

Реклама

"Наші депутати також можуть зробити собі команду колядників. Або це може зробити будь-яка фірма і таким чином рекламувати себе, а згодом виступити на гала-концерті і виграти головний приз", – розповідає В.Слюсаренко.

Окрім того, дійство покликане просвітити і місцевих переселенців, які поки не так добре знайомі із закарпатськими різдвяними традиціями.

Загалом же очікується, що фестиваль "Різдво по-ужгородськи" збере до 20 колядницьких колективів. Вони пройдуть чотирма ужгородськими маршрутами:

Реклама

6 січня з 20:00 – влаштування коляди по визначеному маршруту (Новий район – пл. Театральна).

7 січня з 12.00 колядування по визначеному маршруту (Шахта – пл. Театральна). Збір на пл. Театральній о 21.00 – визначення переможця дня.
8 січня з 12.00 колядування по визначеному маршруту (мікрорайон Дравці – пл. Театральна та с. Оноківці – пл. Театральна).

Фінальний гала-концерт буде платним; квиток на нього обійдеться містянам та гостям Ужгорода у 100 гривень. Ці кошти підуть на оплату професійним колективам, організаторських витрат та благодійність. 

До слова, організатори різдвяного фестивалю вже мають плани на День святого Валентина і планують організувати на нього не менш цікаве дійство. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно