Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мистецький десант – на береги Латориці

Мистецький десант – на береги Латориці
ВІДЕО ДНЯ

Про те, що Закарпаття перебуває в епіцентрі мистецького життя не лише України, а й Центрально-східної Європи, свідчить потужний мистецький десант із столиці до нашого краю.

Його очолив Олександр Федорук, доктор мистецтвознавства, професор, академік Національної академії мистецтв України, головний редактор журналу «Образотворче мистецтво», що ось уже 80 років активно діє на теренах нашої держави.

Реклама

У Лицарській залі Мукачівського замку «Паланок» відбулася презентація згаданого часопису, а також книжок Олександра Федорука «Моя колекція – життя моє» та Михайла Костинського «Українська легенда. Самовчитель громадянина».

На неї зібралися представники мистецької еліти Києва, Львова та Закарпаття, а також представники громадськості і любителі мистецтва міста над Латорицею й області загалом.

Реклама

Олександр Федорук наголосив, що при сприянні міського голови Мукачева Андрія Балоги у місті планують створити художній музей імені Мігая Мункачі та проводити систематичні презентації мистецького часопису «Образотворче мистецтво» і літератури дотичної тематики.

Від імені господарів учасників зібрання вітав голова Закарпатської обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма.

Через виступи учасників презентації червоною ниткою проходила думка, що нинішнє науково-культурне свято повинно служити зв’язуючою ланкою мистецьких поколінь, а саме культура має бути квінтесенцією державницької політики України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно