Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Чемпіонка світу з Шидокан Карате взяла участь у проекті "Все Закарпаття читає дітям"

Чемпіонка світу з Шидокан Карате взяла участь у проекті "Все Закарпаття читає дітям"

Чемпіонка світу з Шидокан Карате взяла участь у проекті "Все Закарпаття читає дітям"
ВІДЕО ДНЯ

У рамках проекту "Все Закарпаття читає дітям" з пропагуванням корисної звички – читання – до обласної бібліотеки для дітей та юнацтва завітала молода, та вже досить відома гостя.

Ірина Годинець – володарка 2-го дану з Шидокан Карате, котра не так давно, в 2015-му році стала призером чемпіонату світу в Угорщині та чемпіонкою Інтернаціонального чемпіонату з Шидокан Карате в Японії. Крім результативної участі у престижних змаганнях, спортсменка залюбки навчає єдиноборствам малих і юних ужгородців та є заступником голови Закарпатської обласної федерації Шидокан Карате, – інформує Управління культури Закарпатської ОДА.

Реклама

Гостя одразу завоювала увагу школярів (учнів 4-го класу Ужгородської ЗОШ №1) уже своїм виглядом: у кімоно з поясом, на яких зображені загадкові символи, а ще – босоніж. Також, спортсменка захопила аудиторію розповіддю про себе. Як виявилось, у дітей та гості – чимало спільного: Ірина Годинець теж навчалась у ЗОШ №1 і першою та улюбленою для неї свого часу стала саме ця книгозбірня.

Що ж до спорту – ним Ірина почала займатись досить пізно, у 18 років, уже будучи студенткою відділення журналістики УжНУ. Каже: несподівано для себе, захопилась єдиноборствами настільки, що просто цікаве хобі стало стилем життя, способом мислення, зрештою, покликанням і навіть професією.

Реклама

Досвідчена спортсменка наголосила: тільки з допомогою розуму людина здатна розкрити можливості свого тіла і лише з розумом повинна їх використовувати. Пошуки гармонії між фізичним та духовним, зовнішнім та внутрішнім світами – основа будь-якого мистецтва: і літературного, і бойового, і загалом – мистецтва під назвою "життя". Відтак, Ірина Годинець закликала дітей постійно тренувати не лише тіло, а й розум, зокрема, читаючи. І підтвердила цю ідею прочитанням уривку з книги сучасної української письменниці Зірки Мензатюк "Таємниця козацької шаблі".  

Далі гостя з допомогою сміливої працівниці книгозбірні продемонструвала декілька базових прийомів, а також – відповіла на численні запитання школярів про філософію Шидокан Карате, значення кольорів поясів, про подорожі до екзотичних країн та інше.

Чимало запитань малі читачі адресували координаторці проекту Галині Малик. Школярам навіть удалося вивідати, що зараз авторка працює над продовженням бестселера – "Злочинці з паралельного світу-3". Також, письменниця пояснила вибір книги для нинішнього читання: по-перше – через захопливу розповідь, а по-друге – за цей та інші твори Зірку Мензатюк удостоєно Всеукраїнської літературної премії імені Лесі Українки, яку щорічно присуджують за найкращі літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва.

Реклама

25 лютого виповнюється 145 років від дня народження Лесі Українки, тож поряд із книгою Зірки Мензатюк учасникам проекту подарували і видання вибраних творів видатної письменниці. Виконала приємну місію   головний спеціаліст обласного управління культури Оксана Дурунда, передавши представникам­­ школи книжковий комплект, до якого також увійшли видання білінгвальної серії видавництва "Знання". "Оскільки 2016-ий оголошений роком англійської, а ваша школа вивчає цю мову поглиблено – двомовна серія книг знадобиться вам не лише на дозвіллі, але й у навчанні", – пояснила Оксана Дурунда.

У свою чергу, бібліотекарі нагадали відвідувачам, що книги Зірки Мензатюк та інших цікавих письменників – завжди доступні й у книгозбірні. 

Проект "Все Закарпаття читає дітям" – триває. Уже наступного місяця координатори та не менш цікавий гість заохочуватимуть до читання учнів Ужгородської ЗОШ №2.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно