Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Знаний літератор Василь Густі відзначив свій ювілей

Знаний літератор Василь Густі відзначив свій ювілей

24 березня у переповненому читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося святкування ювілею знаного крайового літератора, заслуженого працівника культури України Василя Густі. 

ВІДЕО ДНЯ

"Королівське слово поета" – назва літературного вечора, певно, пов’язана з малою Батьківщиною митця – селом Королево на Виноградівщині. Та все ж, чимало направду "королівських" рис властиві й самому поету. Це – мудрість, духовність, шляхетність і якесь особливе відчуття відповідальності перед минулим та майбутнім. 

Свій хист поет однаково майстерно втілив у збірках пейзажної, інтимної, філософської лірики, віршах-роздумах на історичну, краєзнавчу, релігійну тематику. Відзначився Василь Густі і як прозаїк, драматург, перекладач, публіцист. Окремої уваги варта діяльність на посаді голови крайової організації Національної спілки письменників України, що дозволила втілити в життя низку важливих культурно-просвітницьких задумів, зокрема, проведення різноманітних літературних заходів – від молодіжних конкурсів до зустрічей із іменитими вітчизняними та зарубіжними письменниками, а також – видання книг, серед яких і антології сучасників, і доробки призабутих авторів.     

Реклама

Вечір був присвячений не лише життєвому ювілею, а й 50-річчю творчої діяльності Василя Густі, що оце минає з часу першої публікації вірша в періодиці. Детально про творче становлення поета розповіла модератор зустрічі Олександра Ігнатович, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури філологічного факультету УжНУ. 

Далі Василь Густі озвучив для присутніх і нові вірші. Доповнив атмосферу вечора співочий земляк поета, народний артист України Петро Матій, презентувавши в такий спосіб збірку власних пісень на слова Василя Густі "Затисянська околиця". Також,  у рамках вечора відбулася відеопрезентація бібліографічного покажчика "Василь Густі", що надрукують незабаром. 

Реклама

На адресу ювіляра прозвучало багато щирих вітань від представників творчої і вченої інтелігенції, влади Закарпаття. Нагадаємо, що власне в день народження 21 березня до численних відзнак Василя Густі додалась і найвища у краї спільна нагорода облдержадміністрації та облради – нагрудний знак "За розвиток Закарпаття".

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно