Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Молоді таланти Рахівщини взяли участь у фестивалі-конкурсі "Смарагдові витоки"

Молоді таланти Рахівщини взяли участь у фестивалі-конкурсі "Смарагдові витоки"

Молоді таланти Рахівщини взяли участь у фестивалі-конкурсі "Смарагдові витоки"
ВІДЕО ДНЯ

З 20 по 22 травня 2016 року в місті Мукачево пройшов IX Всеукраїнський  фестиваль-конкурс народного  мистецтва «Смарагдові витоки – 2016». Фестиваль проводиться  з метою розвитку творчого потенціалу молодого покоління, спрямування його на участь у збереженні та відтворенні кращих зразків народного мистецтва,  залучення до скарбниці національної спадщини засобами пісні, танцю, музики, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва та художніх ремесел. Цьогоріч у  фестивалі взяло участь 500 школярів зі всієї України.

Рахівщину на фестивалі представляли гуртківці Рахівського районного будинку дитячої та юнацької творчості, які взяли участь в конкурсі за сприяння народного депутата Василя Петьовки. Зокрема, це фольклорний гуцульський дитячий колектив «ВИСОКІ  КАРПАТИ», танцювальний колектив «Гуцульські барви», тріо «МРІЯ» та солістка вокальної студії «ЕДЕЛЬВЕЙС» Ролюк Іванна, юні художники Ворохта Наталія, Козурак Володимир, Ворохта Ярослав. Декоративно-прикладне мистецтво представляли Приймак Юрій (номінація різьба по дереву), Ретізник Андрій (коренепластика), Чайнікова Андріана (писанкарство) та Лакатош Марія (вироби з сіна). 

Реклама

Перше місце на фестивалі в номінації «хореографія» здобув танцювальний колектив «Гуцульські барви». В номінації «гурти» друге місце одержав фольклорний гуцульський дитячий колектив «ВИСОКІ  КАРПАТИ». Ворохта Наталія  завоювала перше місце в номінації «образотворче мистецтво». Ретізник Андрій отримав перше місце в номінації  «декоративно-прикладне мистецтво – коренепластика». В номінації «вокальне мистецтво» третє місце здобуло  тріо "МРІЯ". Лакатош Марія удостоїлася другого місця в номінації «декоративно-прикладне мистецтво – вироби з сіна». Всі інші учасники нагороджені дипломами за активну  участь.

Дирекція Рахівського районного будинку дитячої та юнацької творчості  висловлює вдячність народному депутату України Василю Петьовці за підтримку молодих талантів Рахівщини на фестивалі «Смарагдові  витоки-2016».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно