Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В рамках фестивалю "Етно-Діа-Сфера" у Мукачеві відіграють останню виставу

В рамках фестивалю "Етно-Діа-Сфера" у Мукачеві відіграють останню виставу
ВІДЕО ДНЯ

Добігає кінця XVII-ий фестиваль етнічних театрів національних меншин України, СНД та карпатського Єврорегіону "Етно-Діа-Сфера", що тривав із 20 травня.

За тиждень на сцені Закарпатського обласного театру драми та комедії виступили господарі свята і їхні колеги з обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Шерегіїв та академічного обласного театру ляльок "Бавка". Гостями ж фесту стали Коломийський академічний український драматичний театр ім.І.Озаркевича, Львівський академічний український драматичний театр ім.Ю.Дрогобича, Києво-Могилянський театральний центр "Пасіка", Київський академічний театр юного глядача на Липках, Київський новий український театр, а також – Національний академічний український драматичний театр ім.М.Заньковецької, виставою якого врочисто завершать цьогорічний фестиваль, – зазначає управління культури Закарпатської ОДА.

Реклама

Отож, 28 травня о 19:00 в залі обласного театру драми та комедії представлять виставу "Катерина" – композицію за поемою Т.Шевченка. Режисер-постановник Богдан Ревкевич про виставу каже: "Мене вражає тонке відчуття жінки, її внутрішній світ, пориви, переживання. "Катерина" – це узагальнення того, що доля жінки – це віддзеркалення долі нашої держави, така собі сумна паралель. Якщо уважно простежити за твором Шевченка, все пронизане словами: "люди серця не побачать, скажуть ледащо", "люди не простять", "свої люди як чужії" тощо – всі ці слова свідчать про нашу ментальність. Біда у нас самих, адже лише ми господарі свого дому, і доки ми не наведемо в ньому ладу, доти не матимемо спокою".

До уваги глядачів – особлива історія особливої жінки, яка шукала дивних скарбів, а знайшла тяжку ношу. Доля – це шлях і чи готові ми прийняти усі покарання за наші вчинки і пройти всі випробування, щоб досягти раю? Чи відповідаємо ми за свої дії не перед людьми, а, найперше, перед собою?, – риторично запитують театрали.

Реклама

Варто зазначити, що в рамках фестивалю окрім власне театрального дійства відбулися й інші цікаві заходи, зокрема, науково-практична конференція на тему "Сучасна драматургія в провідних театрах України" та тематичні майстер-класи "Біомеханіка Всеволода Мейєрхольда" і "Грим зістарювання та шрамування".

Загалом, за час свого існування фестиваль "Етно-Діа-Сфера" здобув чималу популярність та заслужено вважається однією з театральних візитівок не лише Закарпаття, а й всієї України. Організатори пишаються, що в попередні роки близько 30 колективів із різних країн презентували понад 150 різнопланових вистав для більш як 50-тисячної глядацької аудиторії, і запевняють: це – не межа.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно