Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Москаль влаштував колоритну гостину на фестивалі ріплянки у Колочаві

Москаль влаштував колоритну гостину на фестивалі ріплянки у Колочаві
ВІДЕО ДНЯ

Вперше за останні десять років на відомий гастрономічний фестиваль ріплянки в Колочаві можна було доїхати по відремонтованій дорозі без вибоїн. Це відзначили як численні туристи, що традиційно приїжджають у Колочаву, так і господарі, у тому числі відомий меценат Станіслав Аржевітін.

«Нарешті в Колочаву з Києва можна доїхати, не переживаючи за свою машину, – відзначив С.Аржевітін у своєму вітальному виступі. – Усі колочавці вдячні за це Геннадію Москалю, котрий особисто ініціював ремонт доріг і добився виділення необхідних коштів». Участь у фестивалі взяли кухарські команди із сусідніх сіл Тячівського та Міжгірського районів, а родзинкою свята став майстер-клас із приготування ріплянки Геннадієм Москалем.

Реклама

–  На Буковині, особливо в гірських районах, також готують схожу справу, просто називають її токаном, – зазначає голова ОДА. – Оскільки кукурудза в горах не встигає доспіти, відчувалася нестача кукурудзяного борошна, тому в нього стали додавати варену картоплю. Так і з’явилася ріплянка (на місцевій говірці ріпа – це картопля). Рецепт приготування цієї страви я запам’ятав ще з дитинства.

Власноруч виготовленою ріплянкою Г.Москаль пригостив туристів, які приїхали на фестиваль із різних куточків України й закордону. Усі виручені за пригощення кошти підуть на потреби 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, бійці якої зараз перебувають на передовій. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно