Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатського художника визнано одним із кращих портретистів Європи

Закарпатського художника визнано одним із кращих портретистів Європи
ВІДЕО ДНЯ

Цьогорічний червень в родині ужгородських художників Василя і Петра Свалявчиків запам’ятається надовго. Адже саме йому Божою волею судилося стати поворотним у творчій біографії самобутніх талановитих митців – батька і сина.

З 17 до 19 червня цього року у нормандському місті Фурджа, поблизу Парижа, проходив ІV-ий інтернаціональний конкурс пленерного живопису великого формату під егідою ЮНЕСКО – спеціалізованої установи ООН з питань освіти, науки і культури. Участь у ньому взяли понад сто кращих художників-портретистів Європи і світу. Змагалися як професіонали, так і аматори у віковому діапазоні від 25 до 65 років. Україну за результатами ретельного попереднього відбору представляв молодий ужгородський художник Петро Свалявчик, якому шляхом жеребкування дістався №64, – йдеться у статті газети "Панорама" від 30 червня.

Реклама

Творче змагання тривало три дні, упродовж яких художникам належало створити портрет формату 100 см х 80 см однієї із десяти запропонованих моделей. Щоправда, дозволялось писати портрет і власної моделі. Цим і скористався ужгородський митець, який написав портрет своєї дружини Мар’яни, що супроводжувала його у поїздці.

Читайте також: Президент України присвоїв Василю Свалявчику звання "Народний художник України" 

Реклама

Щоб не гаяти даремно часу, Петро Свалявчик встиг створити поза конкурсом портрет француженки Анжеліки та два чудові натюрморти.

Журі конкурсу гідно оцінило талант та продуктивність нашого земляка. Гран-прі пленеру-конкурсу вручили французу. А одна із трьох премій від ЮНЕСКО та солідна грошова винагорода від банку Агріколь дісталася Петрові Свалявчику, який виконав роботу у форматі 3D. Таким чином, наш земляк увійшов у четвірку найкращих портретистів Європи, з чим ми його вітаємо і заслужено гордимося ним.

А 28 червня з нагоди Дня Конституції України Президент нашої держави своїм Указом присвоїв почесне звання «Народний художник України» Свалявчику Василю Петровичу за значний особистий внесок у культурно-освітній розвиток України.

Реклама

Вітаємо Василя Петровича і Петра Васильовича Свалявчиків із вагомими здобутками і бажаємо нових творчих висот на мистецькій ниві.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно