Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Міжгірщині відбудеться весільний етно-фестиваль

На Міжгірщині відбудеться весільний етно-фестиваль

За два тижні до Міжнародного гуцульського фестивалю та фестивалю-ярмарку «Гуцульська бриндзя», які проводилися цими вихідними в Рахові, у самому райцентрі та ближніх селах неможливо було забронювати номери – всі готелі й приватні садиби зайняли туристи та офіційні делегації. Тільки учасників свят на Рахівщину приїхало понад півтора тисячі чоловік. А в суботу і особливо неділю весь Рахів заполонили понад два десятки тисяч туристів. Якщо минулого року «Гуцульську бриндзю» за підрахунками правоохоронців відвідало близько 20 тисяч чоловік, то цьогоріч їх було принаймні на 50 відсотків більше. І туристам варто було приїхати – недарма гуцульське свято, приурочене поверненню вівчарів із полонин, вважається одним із найкращих (а за оцінками багатьох знавців туристичної галузі – найкращим) фестивалем на Закарпатті.

ВІДЕО ДНЯ

Родзинкою ХХІІІ Міжнародного фестивалю гуцулів, на який приїхали гості з Івано-Франківщини, Буковини, Румунії, Литви, Молдови, Словаччини, Угорщини та Польщі, стали 56 трембітарів із Закарпаття, Галичини та Буковини. «Музичний номер» у їх виконанні став рекордом України, офіційно зафіксованим «Національним реєстром рекордів» – найбільше трембіт в одній локації. Своєрідним лейтмотивом фестивалю стало привітання голови ОДА Геннадія Москаля, виголошене гуцульською говіркою: «Аби ви’сі жили сто років, а ми се виділи і сему’ся тішили», – йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської ОДА.

Однак головні святкові заходи відбулися в неділю – на «Гуцульській бриндзі». На території амфітеатру в урочищі «Буркут» розташувалися 22 павільйони з народними стравами – від кожного населеного пункту району. Фестивалю сприяла гарна сонячна погода, тому туристів зібралося стільки, що на величезній території урочища яблуку ніде було впасти. Керівник області Геннадій Москаль обійшов кожен павільйон і особисто пригощав туристів стравами та «афинівкою» (настоянкою на чорницях). Супровід голови ОДА поступово змінювався від павільйону до павільйону – ситі туристи відходили, голодні й спраглі прибували. Паралельно гостей розважали зі сцени музичні виконавці.

Реклама

– Фестиваль став справжнім святом піднесення українського духу, ­– вважає Г.Москаль. – Стільки тисяч усміхнених людей у вишиванках на одній місцині я ще не зустрічав! Такими масовими заходами за участі десятків тисяч туристів, як «Гуцульстка бриндзя» чи фестиваль «На Синевир трембіти кличуть!», не може похвалитися жодна область України. Цього року до Рахова приїхало й дуже багато російськомовних туристів – із Донбасу та південних областей України. Це ще одне свідчення, що Закарпаття займає лідерство у туристичній галузі країни. І ми тільки нарощуємо свої потужності. Через два тижні започатковуємо в області новий весільний етно-фест. У Колочаві (в музеї під відкритим небом «Старе село») та Німецькій Мокрій влаштуємо весілля в традиційному закарпатському стилі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно