Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті відкрилася «чиста» фотовиставка

У Хусті відкрилася «чиста» фотовиставка
ВІДЕО ДНЯ

12 вересня у Хустській картинній галереї відбулося відкриття неординарної фотовиставки виноградівських митців під назвою «Чисте довкілля – чисте майбутнє».

Це спільний проект членів Закарпатської спілки фотохудожників та відомої в області сміттєзбиральної фірми «АВЕ-Виноградово» з нагоди 10-річчя її діяльності.

Реклама

Головна мета експозиції – показати красу Закарпаття, закликати до збереження чистоти довкілля.

Так, хустянам свої роботи презентували фотомайстри Люба Штефан, Андріана Нагорняк, Олег Ільчин та Івана Буркало. На 76 фотокартинах відображені найгарніші куточки Хуста, мальовничі пейзажі Виноградівщини, Свалявщини та Міжгірщини, а також окремі технологічні моменти діяльності «АВЕ – Виноградово».

Реклама

Відкрив експозицію директор картинної галереї Орест Цюпко.

Привітав гостей та подякував за співпрацю «АВЕ-Виноградово» Хустський міський голова Володимир Кащук.

"Співпрацю з «АВЕ-Виноградово» ми розпочали шість років тому. Задоволені налагодженою системою та позитивним результатом, але розуміємо, що повністю сміттєву проблему в місті зможемо вирішити тільки маючи завод із переробки сміття. Ну і, звісно, потрібно постійно виховувати свідомість містян як маленьких, так і дорослих. На мою думку, ця виставка містить потужних виховний елемент, тож варто, щоб її відвідали школярі та студенти", – зауважив Володимир Кащук.

Реклама

"Я дуже вдячний всім, хто прийшов на виставку, приурочену нашій діяльності, яка розпочалася у лютому 2006-го року підписанням угоди між Виноградівським районом та австрійською компанією «АВЕ». Власне співпраця із Хустом триває 6-ий рік. Приємно, що ваше місто з кожним роком все більше набуває європейського вигляду і ви прагнете зберігати його чистоту та охайність, користуючись нашими послугами. Ми готові й надалі старанно працювати, щоб спільно вирішувати проблему побутових відходів, підтримувати чистоту довкілля і старанно зберігати красу нашого краю без сміття", – поділився Адальберт Жидик.

– Нам сподобалася ідея виставки, адже ми багато фотографуємо  і все частіше потрібно ретельніше підбирати той ракурс, аби в об’єктив  не потрапило сміття. Тому це наш спільний заклик до збереження довкілля, – поділився один із авторів експозиції, фотохудожник Олег Ільчин.

Виставка триватиме два тижні, тож усі бажаючі мають чудову нагоду не просто долучитися до прекрасного, а через мистецтво – споглядаючи світлини – провести виховну годину з підростаючим поколінням на тему: «Чисте довкілля – чисте майбутнє».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно