Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Дитячий ансамбль танцю "Турянська долина" запрошує на концерт із нагоди річниці створення

Дитячий ансамбль танцю "Турянська долина" запрошує на концерт із нагоди річниці створення

Дитячий ансамбль танцю "Турянська долина" запрошує на концерт із нагоди річниці створення

9 жовтня в клубі села Тур’ї Ремети Перечинського району чергову, вже 16-ту річницю з часу створення відзначатиме один із найвідоміших дитячих мистецьких колективів краю – "Турянська долина". 

ВІДЕО ДНЯ

Створив і очолює дитячий ансамбль танцю незмінний художній керівник та постановник, заслужений працівник культури України Іван Пастеляк, – йдеться у повідомленні Управління культури Закарпатської ОДА.

Сприяли появі колективу відділ культури Перечинської райдержадміністрації та культурно-освітня організація "Матіца словенска" на Закарпатті, які продовжують підтримувати колектив, зокрема, в гастрольній діяльності – про малих і юних талантів із Перечинщини сьогодні знають не тільки вдома, а й в інших областях України та за її межами (Словаччина, Угорщина, Румунія, Польща, Австрія, Хорватія). За час свого існування "зразковий" дитячий ансамбль танцю "Турянська долина" став призером низки конкурсів і фестивалів: від районних – до міжнародних. 

Реклама

Колектив згуртовує дітвору і молодь із різних сіл Перечинщини. Нині в молодшій, середній і старшій вікових групах тонкощі хореографічного мистецтва осягають 80 учасників. 

Обличчя ансамблю "Турянська долина" – репертуар, що складається із народних танців із урахуванням особливостей регіону та, водночас, загальнонаціонального характеру. Окремі танці, створені Іваном Пастеляком – "Турянський", "Сувенір Закарпаття", хореографічна композиція "Карпати" – увійшли до репертуару багатьох танцювальних колективів України та закордону. 

Реклама

Вибрані твори з свого доробку танцівники виконуватимуть і в цю неділю та щиро запрошують на святковий концерт усіх охочих. Початок о 16.00.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно