Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатська вистава "Недотепа із Вертепа" підкорила київську публіку

Закарпатська вистава "Недотепа із Вертепа" підкорила київську публіку
ВІДЕО ДНЯ

Для Закарпатського академічного обласного театру ляльок жовтень видався напрочуд гарячим – успішна презентація вистави "Спляча красуня" і подальші гастролі з прем’єрою до Хустського, Виноградівського, Іршавського районів області, проведення абонементних показів  вистави "Справжня піратська історія" ужгородським школярам і вистави "Підкова на щастя" – діткам Ужгородського району, обслуговування  дитячих садочків міста, показ недільних вистав на стаціонарі та  – репетиції,  репетиції.

Разом із тим, відбулися й події, резонанс від яких вийшов далеко за межі Закарпатської області та пролунав по всій Україні.  Так, 25-26 жовтня відбулися дводенні гастролі у Києві, на базі театру ляльок у самісінькому центрі столиці, присвячені 35-річчю діяльності колективу. Столичній театральній та громадській спільноті продемонстрували твір, який вважають візитівкою закарпатських лялькарів – виставу "Недотепа із Вертепа" Дмитра Кешелі (режисер – заслужений артист України Олександр Куцик, сценограф Ярослав Данилів, актори – заслужена артистка України Наталія Орєшнікова та Микола Карпенко).

Реклама

Нема потреби зайвий раз представляти виставу, яка неодноразово привозила найвищі нагороди з міжнародних форумів лялькових театрів, зокрема, з Чехії, Польщі, Угорщини, Румунії, Сербії, Казахстану. І цього разу вистава не залишила байдужих. Переселенка з Донецька пані Ірина, відвідавши виставу з донечкою, написала великого зворушливого листа, який важко читати без сліз: "…Ми із донькою у захваті від вистави. На питання "Що тобі найбільше сподобалося у нашій подорожі?" відповіла, що казка і сніг після казки. Це було дивовижне поєднання. Такий піднесений настрій був. Казка у реальному житті… А наприкінці вистави я зрозуміла, чому мала це побачити. Я дивилася виставу і плакала. Історія хлопчика схожа на історію донечки. На Великдень помер мій чоловік. Говорять, що люди потрапляють у цей день на небеса. Із Вашої вистави дізналася, що на Різдво розкриваються небеса і померлі приходять на вечерю. У нас про це під час святкування Різдва не йдеться. Тепер ми будемо чекати на нашого татка…".

Представники театральної громадськості теж поділилися враженнями: "…Геніальна вистава, геніальний Куцик, геніальні Орєшнікова та Карпенко. Дякую всім за сьогодні!.." – так відреагувала Дар’я Іванова, Генеральний секретар Всеукраїнської громадської організації "УЦМСДТЛ "UNIMA-УКРАЇНА", викладач кафедри акторського мистецтва та режисури театру ляльок Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого. В свою чергу, Леонід Попов – професор, завідувач кафедри акторського мистецтва та режисури театру ляльок Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім.І.Карпенка-Карого, заслужений артист України – наголосив, що вистава "Недотепа із Вертепа" занесена до Золотих сторінок національного лялькового театрального мистецтва.

Реклама

А вже 28 жовтня з виставою "Недотепа із Вертепа" закарпатці взяли участь у ХІ-му Міжнародному фестивалі комедії "Золоті оплески Буковини", що тривав із 22 жовтня по 1 листопада у Чернівцях на базі обласного драмтеатру ім.О.Кобилянської. За результатами фестивалю, на якому працювали два журі (професійне і альтернативне), найкращою ляльковою постановкою була визнана вистава "Недотепа із Вертепа" Закарпатського академічного обласного театру ляльок.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно