Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Понад 400 робіт великого Бокшая – під однією палітуркою

Понад 400 робіт великого Бокшая – під однією палітуркою

1 грудня в обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая відбулася презентація видання, значимість якого виходить далеко за межі Закарпаття. "Йосиф Бокшай. Людина правди. Художник правди" – це наразі найповніше дослідження життя та творчості одного з найбільш прославлених і затребуваних образотворців Закарпаття. 

ВІДЕО ДНЯ

Художній альбом побачив світ у Всеукраїнському державному видавництві "Карпати", директор якого Віктор Браславець і презентував новинку. Зокрема, розповів, що над книгою працювали близько трьох років і цей унікальний проект згуртував довкола себе багатьох фахівців, – йдеться у повідомленні управління культури Закарпатської ОДА. 

Альбом умістив понад 400 робіт, що нині зберігаються у приватних збірках і музейних фондах України та зарубіжжя, враження від творів підсилені мистецтвознавчими дослідженнями Франциска Ерфана, Людмили Біксей, Олени Чернеги-Балли, Олени Приходько, Юрая Жаданського, Франтішека Гібла, колекціонера Олександра Брея. 

Реклама

За плідну і приємну співпрацю видавець подякував усьому колективу обласного художнього музею, а також окремо відзначив роботу редактора книги Бориса Кушніра та художника-оформлювача Моніки Еней, котра доклала зусиль, аби якнайточніше відтворити на папері складні і вишукані полотна Майстра.   

Своїми враженнями, не стримуючи хвилювання, поділилися директор Франциск Ерфан (онук Й.Бокшая) і мистецтвознавці Людмила Біксей та Олена Приходько. Наголосили: видання давно чекало свого часу. Попри те, що постать Йосипа Бокшая – визначна для мистецтва Закарпаття, така ґрунтовна та представницька монографія видана вперше. Долучитися до її створення мали за честь, – зізнаються музейники. 

Реклама

В свою чергу начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Вікторія Фролова привітала всіх причетних до виходу унікального видання та повідомила, що крім основного тиражу, надрукованого за державною програмою "Українська книга" 2016 року для бібліотечних установ і навчальних закладів України, художній альбом також вийде додатковим накладом 250 примірників за кошти "Програми розвитку культури і мистецтва в області на 2016-2020 рр.". Тож уже незабаром книга про видатного закарпатця надійде до музейних закладів, бібліотечних установ і мистецьких вишів краю.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно