Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Учасники проекту "Все Закарпаття читає дітям" завітали до вихованців санаторію "Малятко"

Учасники проекту "Все Закарпаття читає дітям" завітали до вихованців санаторію "Малятко"

Учасники проекту "Все Закарпаття читає дітям" завітали до вихованців санаторію "Малятко"
ВІДЕО ДНЯ

Нині до обласного спеціалізованого дитячого пульмонологічного санаторію "Малятко", що в с. Оноківці на Ужгородщині, навідався соціокультурний проект "Все Закарпаття читає дітям".

Про надкорисну звичку – читання – з малечею спілкувалися незмінний координатор проекту, провідна вітчизняна письменниця для дітей Галина Малик та особливий гість: цього разу – священик, викладач Ужгородської греко-католицької богословської академії ім.Блаженного Теодора Ромжі Михайло Микуланинець, – зазначає Управління культури Закарпатської ОДА.  

Реклама

За традицією проекту, гість зачитав уривок із книги та зацікавив дітей "осилити" її самотужки. Наголосив: як хліб годує тіло, так і книги живлять розум, а віра і любов – душу. Священик також поцікавився, чи вірять діти у Святого Миколая і чи знають вони, який найцінніший подарунок може дати Чудотворець. Малеча вигукувала свої здогадки: книги, іграшки, цукерки... "Всі ці подарунки, безумовно, дуже приємні. Та найцінніше, що дає нам Миколай – це власний приклад, – відповів отець Михайло, – Він вчить нас дарувати: не тільки солодощі та омріяні сюрпризи, але й дарувати свою любов, дружбу, підтримку... Що не менш важливо – дарувати прощення тим, хто нас образив. Миколай-Чудотворець учить нас не лиш очікувати чуда, але й самим повсякчас здійснювати чудо для інших". 

Книга, яку представили дітям сьогодні – "Напутні дари – для дітвори від карпатського мудреця Андрія Ворона". Її та інші власні твори дітям спеціально для проекту подарував автор – знаний крайовий літератор Мирослав Дочинець.

Реклама

Доповнили сюрприз підбіркою книжок сучасних українських письменників, аудіотекою казок народів світу та смачними гостинцями співорганізатори – управління культури Закарпатської облдержадміністрації. Крім того, сувенірні закладки для читання від проекту "Все Закарпаття читає дітям" подарувала видавець Олександра Гаркуша.

До слова, вже наступного місяця організатори планують в урочистій атмосфері відзначити першу річницю проекту, поділитися враженнями та планами на майбутнє, і, як завжди,  розважити й обдарувати своїх малих читачів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно