Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • На "Перечинських колядках - 2017" влаштували "гладіаторські" бої та конкурс на кращого півня

На "Перечинських колядках - 2017" влаштували "гладіаторські" бої та конкурс на кращого півня

На "Перечинських колядках - 2017" влаштували "гладіаторські" бої та конкурс на кращого півня

У суботу, 8 січня, у місті Перечин відбувся традиційний різдвяний фестиваль «Перечинські колядки».

ВІДЕО ДНЯ

Попри майже 20 градусний мороз на святкове дійство з’їхалися мистецькі колективи з різних регіонів краю та міст-побратимів – Глогув-Малопольський і Лежайського повіту (Польща), Світаві (Чехія), Нодь-ечед (Угорщина), Собранців та Гуменного (Словаччина).  Не змогли дістатися лише колядувальники з Рахова та Волівця, яких підвів «заморожений» транспорт…

На "Перечинських колядках - 2017" влаштували "гладіаторські" бої та конкурс на кращого півня  – 01
Реклама

Та попри незвичний холод, різдвяний фестиваль, який уже став традиційним для цього лемківського містечка, вдався на славу. Першими у виконанні колядок змагалися наймолодші учасники фесту – фольклорні колядницькі гурти «Родина» з Тур’я-Реметівської дитячої музичної школи, «Віночок» з Перечинської гімназії, бетлегеми з Тур’я-Бистрянської школи. За ними свої різдвяні традиції демонстрували вокальний ансамбль «Арніка» з Тарнівців Ужгородського району, фолькколективи «Цімборки» Перечинського РБК та «Лемківчанка» Зарічівського СБК, вокальні гурти Перечинської дитячої музичної школи та ромської громади Перечина.  Численні фольклорні колективи міст-побратимів з Польщі, Словаччини, Чехії та Угорщини упродовж кількох годин виконували традиційні різдвяні колядки та віншували українцям мир і свободу.

Не обійшлося свято і без звичних веселощів, розваг, конкурсів для дорослих та дітей, дегустації закарпатських вин та страв. Своєрідною родзинкою фесту стали «гладіаторські» бої – битва міхами соломи на колоді. Увагу гостей привертали і фотозона та артзона «Перечинські ковалі» та конкурс на кращого півня – символ 2017-го року.

Реклама

«Проведення цього феєричного святкового дійства стало можливим завдяки об’єднанню зусиль міської і районної влади та меценатів, - каже міський голова Перечина Іван Погоріляк. – Активно допомагали нам підприємства «Індустрія деревообробки», лісохімкомбінат та інші. Держлісгосп спорудив будиночок для вертепу та розважальні атракціони. Усі, до кого ми звернулися за допомогою по організації свята, долучилися до цієї роботи, адже ми робимо надзвичайно важливу справу – збереження культурних традицій наших предків та їхній розвиток. Ви чули сьогоднішні колядки – у них, як і наші прадіди, ми славимо народження Божого сина, зичимо усім людям здоров’я і достатку, а також миру і процвітання нашій Україні, заступництва Божої матері доблесним захисникам Вітчизни, які своїм ратним подвигом зупинили ворога на східних рубежах України та забезпечили нам можливість веселитися і радісно зустріти Різдво. Ви чули виступи наших гостей з міст-побратимів, які щиро бажали нам відстояти свою незалежність та й уберегти їх від потенційного агресора».

На "Перечинських колядках - 2017" влаштували "гладіаторські" бої та конкурс на кращого півня  – 02

А на завершення фестивалю усі його учасники та гості спільно виконали колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю» та повеселилися під виступ мукачівського гурту «Чаламада».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно