Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Мукачівця Мирослава Дочинця нагороджено премією Президента "Українська книжка року"

Мукачівця Мирослава Дочинця нагороджено премією Президента "Українська книжка року"

Мукачівця Мирослава Дочинця нагороджено премією Президента "Українська книжка року"

25 січня в Держкомтелерадіо відбулося засідання Комітету з присудження щорічної премії Президента України «Українська книжка року». Шляхом таємного голосування було визначено видання, подані для участі у конкурсі, яким Комітет пропонує присудити премію за 2016 рік.

ВІДЕО ДНЯ

У номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» премію пропонують присудити виданням «Синій зошит. Аркуші днів світящих» та «Лад» (автор М.І. Дочинець, видавництво «Карпатська вежа»). Загалом у цій номінації було розглянуто 19 художніх творів класичної та сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури.

У номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» серед 28 претендентів переможцем визначено видання «Марія Заньковецька» (автор В.П. Корнійчук, видавництво «Криниця»).

Реклама

У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» серед 20 допущених до конкурсу видань премію запропоновано присудити книжці «Їжак Вільгельм» (автор Т.В. Стус, ТОВ «Видавництво «Віват»).

Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України від 16 грудня 2009 року № 1058 в Україні започаткована щорічна премія Президента України «Українська книжка року» з метою відзначення авторів, видавництв та видавничих організацій, які зробили значний внесок у популяризацію української книги та розвиток вітчизняної видавничої справи. Організаційне забезпечення роботи Комітету зі щорічної премії Президента України «Українська книжка року» покладено на Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно